Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

08/05/2015
Augmenta el nombre de cavalls que pasturen els espais naturals del Riu

Els sis exemplars que s’han portat a finals d’abril, i el naixement d’un poltre el passat dia 2 ha incrementat el ramat de cavalls de raça Camarga que pasturen els aiguamolls de la desembocadura del riu Llobregat

Imatge de complement Ampliar imatge

L’agost de l’any passat va començar la pastura dels prats humits i jonqueres dels espais naturals del Riu amb un petit ramat de quatre cavalls de la raça Camarga. Aquesta raça és originària de la desembocadura del riu Rodan, pel que està perfectament adaptada a viure i alimentar-se a les zones humides. Són cavalls de mida petita, molt tranquils  i amb el color del pelatge variable amb l’edat, marró fosc en els poltres i blanquinós als adults.  Els nostres exemplars provenen del ramat que pastura al parc natural dels aiguamolls de l’Empordà.    

El ramat s’ha adaptat molt bé a les condicions dels prats humits dels espais naturals del Riu i la seva pastura continuada ha permès controlar les espècies de plantes més colonitzadores i mantenir els prats inundables amb l’herba curta, creant així uns hàbitats molt interessants per a la fauna. La gran quantitat d’espècies d’aus aquàtiques que han utilitzat aquests espais per menjar, descansar o nidificar, així com la munió d’invertebrats aquàtics i amfibis que bullen a les zones inundades són testimoni dels efectes positius de la pastura.

Una mostra de la bona adaptació dels cavalls ha estat el naixement d’un poltre el passat 2 de maig, el qual es pot observar als prats de la marina de cal Nani.

A finals d’abril es van portar sis cavalls més per incrementar les zones a pasturar, en concret els herbassars i jonqueres de la dreta de l’estany de cal Tet.

El Consorci també utilitza un ramat d’ovelles i cabres per gestionar els hàbitats dels espais naturals, les quals fan un tipus de pastura complementària a la dels cavalls, millorant així el control de la vegetació.

© Consorci Delta del Llobregat - Av. Onze de Setembre, 73-75 - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org