Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
14/07/2020

L'edifici dels Carrabiners, molt fotografiat pel públic que visita els espais naturals del delta de Llobregat, o com a recurs de pel·lícules o anuncis publicitaris, esdevindrà el proper dia 20 de juliol escenari de l'obra de teatre Tierras del Sud - Desde El Prat a Puelmapu

Imatge de complement Ampliar imatge
29/06/2020

Des de 2018 el Zoo de Barcelona col·labora amb el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat en el pla de conservació d'aquesta espècie de peix en perill d'extinció, que es ve desenvolupant des de fa més de 10 anys. L'objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets per assegurar la viabilitat de l'espècie a llarg termini.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
17/06/2020

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la Proposició de llei de creació de l'Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya. L'objectiu d'aquesta agència és protegir, planificar, restaurar, millorar i estudiar el medi natural de Catalunya, tant en l'àmbit continental com en el marí.

Imatge de complement Ampliar imatge
05/06/2020

Coincidint amb el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, volem posar de manifest la riquesa en biodiversitat que alberguen els marges dels camins, tant dins com fora dels espais naturals, i la necessitat de protegir-los. Des de fa anys els marges dels camins dels espais protegits de delta del Llobregat es gestionen de manera acurada per permetre el creixement de plantes amb flors i potenciar les comunitats d'invertebrats i petits vertebrats.

Imatge de complement Ampliar imatge
03/06/2020

Tot i que en un horari i condicions diferents, els espais naturals del delta del Llobregat, que han estat tancats al públic degut a la pandèmia de la COVID-19, tornaran a obrir les seves portes a partir del proper dimarts 9 de juny.

Imatge de complement Ampliar imatge
22/05/2020

Ahir a primera hora del matí es va observar un grup de 5 o 6 exemplars de dofí molar a la platja de Ca l'Arana, molt a prop de la desembocadura del Riu Llobregat. Aquest albirament de dofins davant de la costa pratenca coincideix amb la vigília del Dia Mundial de la Biodiversitat, que té lloc aquest divendres, 22 de maig.

Imatge de complement Ampliar imatge
14/05/2020

Aviat farà dos mesos que els Espais Naturals del Delta del Llobregat resten tancats al públic. No només és que les portes han estat tancades, és que tots nosaltres hem estat tancats rere les nostres portes, i ha estat la natura la que ha campat lliurement. I aquests dies hem observat, amb sorpresa, com la tranquil·litat donava confiança als animals per a atrevir-se a treure el musell en espais abans pràcticament exclusius de la nostra espècie.

Imatge de complement Ampliar imatge
27/04/2020

Durant la penúltima setmana del mes d'abril ja s'ha començat a fer evident que la tranquil·litat dels espais naturals degut al nostre confinament repercuteix en algunes espècies d'ocells migradors que s'observen al delta en un nombre més elevat que de costum.

Imatge de complement Ampliar imatge
14/04/2020

Del 30 de març al 6 d'abril es va dur a terme a la Pineda del Remolar la retirada de pins que havien estat tombats pel pas del temporal Gloria el mes de gener, i d'altres afectats per la plaga del barrinador del pi (Tomicus destruens). Tot i estar en estat d'alarma, aquesta actuació es va dur a terme amb caràcter d'urgència pel perill que representava per a la pineda l'expansió de la plaga.

Imatge de complement
10/03/2020

El temporal Glòria va provocar una acumulació excessiva de canyes arrossegades pel riu en les platges de Carrabiners – Semàfor, que podien comprometre el desenvolupament normal de la fauna i la flora d’aquestes platges.

116 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Consorci Delta del Llobregat - Av. Onze de Setembre, 73-75 - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org