Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
10/06/2021

Ahir el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat va organitzar una visita per a mitjans de comunicació, en què els doctors en Biologia, Joan Pino i Narcís Prat, van explicar els valors ecològics de l'espai natural de La Ricarda.

L'estany de La Ricarda, un antic braç de riu originat al segle XVII, juntament amb la pineda i les maresmes inundables que l'envolten són un dels espais naturals amenaçats per la proposta d'ampliació de l'Aeroport que ha anunciat AENA.

Imatge de complement Ampliar imatge
09/02/2021

Els resultats del Cens d'Ocells Hivernants d'aquest any consoliden el Delta del Llobregat com tercera zona humida en importància a Catalunya i com un dels indrets naturals amb major diversitat ornitològica d'Europa.

Imatge de complement Ampliar imatge
02/02/2021

El 2 de febrer és el dia dedicat cada any a les zones d'aiguamolls, estanys, rius i llacunes..., terrenys d'aigües somes i productives propis de bona part dels espais naturals protegits del delta del Llobregat. Al Consorci treballem per a millorar aquests espais, la qualitat de les seves aigües, la biodiversitat de les seves espècies i, en moments tan necessitats de natura com l'actual, per oferir a la ciutadania un espai on gaudir d'espais oberts, lliures i plens de vida.

Imatge de complement Ampliar imatge
14/12/2020

El passat 9 de desembre la Generalitat va presentar l'informe Estat de la Natura a Catalunya 2020. Es tracta d'un document clau  per orientar les polítiques i accions de conservació que ens han de permetre aturar la pèrdua de biodiversitat a casa nostra. L'informe està basat en dades i evidències científiques recollides per institucions, entitats i centenars de persones voluntàries a tot el territori.

Imatge de complement Ampliar imatge
04/12/2020

A finals del mes de novembre es van realitzar obres de condicionament de l'illa dels Pollancres, situada  al Remolar, als espais naturals del Delta del Llobregat. L'objectiu era adequar aquesta illa perquè hi tingui una major capacitat per acollir poblacions d'aus aquàtiques.

Imatge de complement Ampliar imatge
13/11/2020

En el marc dels projectes d'infraestructura verda que impulsa el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat es duran a terme actuacions de recuperació de prats humits i maresmes que han estat envaïts per jonqueres a cinc espais naturals del delta del Llobregat. 

Imatge de complement Ampliar imatge
27/10/2020

El passat diumenge un grup de voluntaris i voluntàries que coordina el Museu de Granollers va iniciar el seguiment de les poblacions de quiròpters del delta del Llobregat. Més de 100 caixes-refugi per a ratpenats situades als espais naturals del delta del Llobregat quedaran incloses en el Programa de seguiment i estudi dels ratpenats que el Museu de Granollers fa a tot Catalunya.  

Imatge de complement Ampliar imatge
09/10/2020

Amb motiu del dia mundial dels grills, saltamartins i llagostes, el passat mes de setembre el grup d'estudi dels Ortòpters de Catalunya (grup Antaxius), va organitzar diverses sortides ortopterològiques a Catalunya, una d'elles al Delta del Llobregat, on s'hi van poder observar un total de 24 espècies d'ortòpters, algunes d'elles molt interessants.

Imatge de complement Ampliar imatge
14/07/2020

L'edifici dels Carrabiners, molt fotografiat pel públic que visita els espais naturals del delta de Llobregat, o com a recurs de pel·lícules o anuncis publicitaris, esdevindrà el proper dia 20 de juliol escenari de l'obra de teatre Tierras del Sud - Desde El Prat a Puelmapu

Imatge de complement Ampliar imatge
29/06/2020

Des de 2018 el Zoo de Barcelona col·labora amb el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat en el pla de conservació d'aquesta espècie de peix en perill d'extinció, que es ve desenvolupant des de fa més de 10 anys. L'objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets per assegurar la viabilitat de l'espècie a llarg termini.

 

124 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Consorci Delta del Llobregat - Av. Onze de Setembre, 73-75 - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org