Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
22/10/2021

La iniciativa està impulsada per l'activista cultural Lluís Marrassé, juntament amb el grup de cantants que hi col·laboren, i ha rebut el suport de l'Ajuntament del Prat i del Consoci dels espais naturals del delta del Llobregat 

La cançó Som natura! expressa el compromís amb la defensa del delta del Llobregat i amb el planeta i la lluita contra el canvi climàtic. <Veure el videoclip>

Imatge de complement
20/10/2021

Per quart any consecutiu es farà l'alliberament d'exemplars de tortuga de rierol (Mauremys leprosa) als espais naturals protegits de cal Tet-ca l'Arana i del Remolar-Filipines,  en el marc del projecte de conservació d'aquesta espècie que impulsen el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat i el ZOO de Barcelona.

Imatge de complement Ampliar imatge
10/06/2021

Ahir el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat va organitzar una visita per a mitjans de comunicació, en què els doctors en Biologia, Joan Pino i Narcís Prat, van explicar els valors ecològics de l'espai natural de La Ricarda.

L'estany de La Ricarda, un antic braç de riu originat al segle XVII, juntament amb la pineda i les maresmes inundables que l'envolten són un dels espais naturals amenaçats per la proposta d'ampliació de l'Aeroport que ha anunciat AENA.

Imatge de complement Ampliar imatge
09/02/2021

Els resultats del Cens d'Ocells Hivernants d'aquest any consoliden el Delta del Llobregat com tercera zona humida en importància a Catalunya i com un dels indrets naturals amb major diversitat ornitològica d'Europa.

Imatge de complement Ampliar imatge
02/02/2021

El 2 de febrer és el dia dedicat cada any a les zones d'aiguamolls, estanys, rius i llacunes..., terrenys d'aigües somes i productives propis de bona part dels espais naturals protegits del delta del Llobregat. Al Consorci treballem per a millorar aquests espais, la qualitat de les seves aigües, la biodiversitat de les seves espècies i, en moments tan necessitats de natura com l'actual, per oferir a la ciutadania un espai on gaudir d'espais oberts, lliures i plens de vida.

Imatge de complement Ampliar imatge
14/12/2020

El passat 9 de desembre la Generalitat va presentar l'informe Estat de la Natura a Catalunya 2020. Es tracta d'un document clau  per orientar les polítiques i accions de conservació que ens han de permetre aturar la pèrdua de biodiversitat a casa nostra. L'informe està basat en dades i evidències científiques recollides per institucions, entitats i centenars de persones voluntàries a tot el territori.

Imatge de complement Ampliar imatge
04/12/2020

A finals del mes de novembre es van realitzar obres de condicionament de l'illa dels Pollancres, situada  al Remolar, als espais naturals del Delta del Llobregat. L'objectiu era adequar aquesta illa perquè hi tingui una major capacitat per acollir poblacions d'aus aquàtiques.

Imatge de complement Ampliar imatge
13/11/2020

En el marc dels projectes d'infraestructura verda que impulsa el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat es duran a terme actuacions de recuperació de prats humits i maresmes que han estat envaïts per jonqueres a cinc espais naturals del delta del Llobregat. 

Imatge de complement Ampliar imatge
27/10/2020

El passat diumenge un grup de voluntaris i voluntàries que coordina el Museu de Granollers va iniciar el seguiment de les poblacions de quiròpters del delta del Llobregat. Més de 100 caixes-refugi per a ratpenats situades als espais naturals del delta del Llobregat quedaran incloses en el Programa de seguiment i estudi dels ratpenats que el Museu de Granollers fa a tot Catalunya.  

Imatge de complement Ampliar imatge
09/10/2020

Amb motiu del dia mundial dels grills, saltamartins i llagostes, el passat mes de setembre el grup d'estudi dels Ortòpters de Catalunya (grup Antaxius), va organitzar diverses sortides ortopterològiques a Catalunya, una d'elles al Delta del Llobregat, on s'hi van poder observar un total de 24 espècies d'ortòpters, algunes d'elles molt interessants.

126 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Consorci Delta del Llobregat - Av. Onze de Setembre, 73-75 - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org