Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
28/11/2022

Dissabte passat van tenir lloc al Remolar-Filipines dues activitats de voluntariat, una consistent en la plantació de plantes de maresma de diverses espècies en dues basses creades recentment, i l'altra centrada en l'extracció de plantes exòtiques de la Pineda del Remolar. A ambdues activitats, que es van fer amb la col·laboració de l'associació GN Medio Ambiente, van participar treballadors i treballadores amb discapacitat de la Fundació Adecco.

Imatge de complement Ampliar imatge
18/10/2022

El Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat ha estat beneficiari de l'ajut per al projecte de Condicionament i millora de l'espai natural del Remolar-Filipines per a l'educació ambiental, de la convocatòria de subvencions als espais naturals del Catalunya, als hàbitats i les espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya (operacions 04.04.01) per un import de 53.676,60 ? (43% FEADER i 57% Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural).

Imatge de complement Ampliar imatge
17/10/2022

El dissabte 15 d'octubre una desena de voluntaris i voluntàries de Creu Roja van dedicar tot el matí a l'extracció de plantes exòtiques invasores a la Pineda de Can Camins. Aquesta és una activitat que contribueix a la millora de l'estat de conservació dels espais naturals i que s'emmarca en el Conveni de col·laboració que tenen signat el Consorci i la Creu Roja.

Imatge de complement Ampliar imatge
03/10/2022

L'Espai Natural del Remolar - Filipines va estrenar, ahir diumenge, el nou Centre d'Informació. L'acte de inauguració del nou equipament va ser el 2 d'octubre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells. L'obra de remodelació l'ha dut a terme l'Ajuntament de Viladecans. El centre, que disposa d'un plafó explicatiu, oferirà un espai de recepció i acollida del públic visitant i permetrà oferir un millor servei d'informació.

Imatge de complement Ampliar imatge
19/09/2022

Aquest diumenge 18 de setembre es va posar en marxa la Jugateca Ambiental de la Platja del Remolar, un nou espai lúdic i d'aprenentatge adreçat a famílies amb infants, que forma part de la xarxa de jugateques que promou arreu del territori l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

 

Imatge de complement Ampliar imatge
12/09/2022

El passat 1 d'agost van començar les obres de renaturalització d'un dels aparcaments que AENA va construir a l'espai natural protegit de can Sabadell l'any 2008, dos anys després que l'espai fos inclòs a la Zona d'Especial Protecció per a les Aus i Xarxa Natura 2000 del delta del Llobregat. 

Imatge de complement Ampliar imatge
03/08/2022

Les platges protegides del Remolar i de cal Francès, situades a l'est del litoral de Viladecans, mantenen unes comunitats dunars riques i valuoses, i presenten un paisatge natural lliure d'equipaments i edificis, fet que explica la seva elevada naturalitat i l'obtenció d'aquest guardó que atorga l'entitat Ecologistes en Acció.

Imatge de complement Ampliar imatge
29/07/2022

Enguany, ha augmentat lleugerament la població reproductora d'aquesta au, que fa la posta d'ous entre la primavera i l'estiu. El Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat ha detectat enguany 14 parelles reproductores, front a les 10 de la temporada passada.

Els censos de l'au realitzats pel Consorci cada temporada de cria, de l'1 de març al 31 de juliol,  apunten a la consolidació de la recuperació de l'espècie al Delta des de fa cinc anys. La seva presència a la zona havia seguit una tendència a la baixa des dels anys 80 del segle XX, arran de l'ampliació d'infraestructures de l'entorn i l'increment dels usos socials del litoral.

Imatge de complement Ampliar imatge
21/03/2022

L'aguait de la Vidala, un dels observatoris de fauna més antics dels espais naturals del delta del Llobregat, ha estat remodelat i es tornarà a obrir a partir del dimarts 22 de març. Restarà obert de dimarts a diumenge, en el mateix horari que els espais naturals.

foto: viladecans.cat Ampliar imatge
01/03/2022

A partir del 1 de març i fins el 31 de juliol, la Platja del Remolar de Viladecans restarà tancada al públic per permetre la reproducció de les aus protegides del delta del Llobregat. 

139 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Consorci Delta del Llobregat - Av. Onze de Setembre, 73-75 - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org