Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

26/04/2014
Voluntariat corporatiu als espais naturals del delta del Llobregat

Empreses de la plataforma logística del delta desenvoluparan accions de voluntariat corporatiu als espais naturals del delta del Llobregat

Imatge de complement

L'associació Barcelona Catalunya Centre Logístic (BCL), amb el suport de l'Ajuntament del Prat i del Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat, va organitzar el passat 25 d'abril una jornada pràctica i demostrativa de les possibilitats que ofereix el territori deltaic per a l'organització d'accions vinculades al voluntariat corporatiu. 

BCL aposta per tenir una posició activa orientada a la millora constant dels factors que incideixen en la competitivitat del sistema logístic, amb especial atenció a les infraestructures i la seva gestió i complementarietat,  però també aposta per altres factors que incideixen en la competitivitat de les empreses (formació, regulació I+D+I, etc…). L'Agenda Logística 2020, el full de ruta que busca consolidar Catalunya com a punt de referència dels fluxos comercials entre Europa i Àsia, el Pròxim Orient, el Magrib i Llatinoamèrica, inclou entre d'altres, l'objectiu de proposar models de responsabilitat social corporativa a la cadena logística.

El clúster logístic del delta del Llobregat compta amb empreses motivades per la seva integració territorial, no només des del punt de vista econòmic i infraestructural, si no també des del punt de vista de la implicació i el compromís social. 

Amb aquesta jornada s'ha volgut aprofundir en el coneixement per part de les empreses de les possibilitats de canalització de la responsabilitat social que el territori les ofereix: des d'accions de mecenatge i patrocini de projectes de gestió i conservació de la natura, fins a col·laboracions en la divulgació del patrimoni natural, passant per la realització de jornades de voluntariat corporatiu. Accions, en definitiva, que a més de contribuir a la preservació de l'entorn natural més proper, permeten treballar valors d'empresa com ara la cohesió, l'aprenentatge continu, el treball en equip i la interrelació entre els diferents nivells de l'organització.

La importància de ser una empresa socialment responsable

La responsabilitat social, entesa com la responsabilitat d'una organització respecte als impactes que la seva activitat ocasiona en la societat i en el medi, es troba cada dia més present en el comportament de les empreses. Aquestes contribueixen al desenvolupament sostenible des de l'ètica i la transparència de les seves accions.

Cada dia hi ha més empreses de la plataforma deltaica, que a més de treballar per aconseguir els seus objectius corporatius desenvolupen projectes de responsabilitat social, com a fórmula d'implicació i compromís amb la societat.  Les principals motivacions de les organitzacions per implantar accions d'RSC són l'alineació amb els valors ètics, la millora del clima laboral i la millora de la imatge.

Team building en un entorn natural privilegiat

El delta del Llobregat és un mosaic de paisatges on els espais naturals destaquen pel seu valor ecològic i paisatgístic, i per això prop de 1.000 hectàrees han estat declarades espai protegit.  Es troba envoltat per l'àrea industrial i logística més important de Catalunya, pel que és un espai ideal per a la realització d'activitats de voluntariat i sensibilització ambientals.

Els espais naturals del delta del Llobregat compten amb una xarxa d'itineraris i d'equipaments per a l'observació de la fauna, la flora i el paisatge. A més, disposen de diverses zones  d'aparcament,  àrees de picnic i esbarjo, punts d'informació i altres serveis associats (lavabos, aigua potable..). El Consorci que els gestiona adapta la seva oferta a la demanda de l'empresa i proposa jornades que inclouen a més de l’acció de voluntariat, altres activitats (esmorzars tematitzats, conferències, coaching, etc.). També és possible organitzar la jornada comptant amb la participació de les famílies dels treballadors i treballadores. Totes les jornades es poden complementar amb una visita guiada a l'espai natural, o a altres recursos de la zona, com ara els miradors d'avions, donada la proximitat a l'Aeroport. 

 

Igualment, el Centre Municipal de Vela, ubicat a tocar dels espais naturals, i on es va celebrar la jornada del passat 25 d'abril, compta amb unes modernes instal·lacions, situades a peu de platja. Aquest ofereix la possibilitat de combinar la pràctica dels esports nàutics amb activitats a la sorra i, a més, disposa d'àmplies aules per a formació i sales de reunions.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org