Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Recomanacions i bones pràctiques

El Delta del Llobregat és un mosaic d'hàbitats i hi viuen una gran diversitat d'espècies.  És un espai per gaudir i connectar amb la natura en un entorn metropolità que de ben segur us sorprendrà.

Sigueu responsables. Respecteu la normativa i seguiu les següents recomanacions:

> Tots els itineraris són idonis per passejar en qualsevol època de l'any. Al llarg dels recorreguts hi ha zones condicionades per poder descansar. La majoria dels recorreguts es poden fer amb cadira de rodes. 

> Us recomanem que en la mesura del possible vingueu amb transport públic, a peu o amb bicicleta. 

> Si veniu amb cotxe, disposeu de zones d'aparcament a pocs metres de l'inici dels itineraris. També hi ha aparcaments per a bicicletes al costat dels punts d'informació. 

> Informeu-vos de la normativa específica per a cada espai, que s'indica mitjançant senyals a l'inici dels itineraris.

> Dins dels itineraris no es permet la circulació motoritzada. De forma general tampoc es permet la circulació en bicicleta. En aquells itineraris on es pot anar amb bicicleta, respecteu el límit de velocitat (20 km/h) i tingueu cura d'aquelles persones que van a peu. 

> No es permet l'entrada de gossos als itineraris 1 i 2 dels Espais Naturals del Riu ni a Espai Natural del Remolar - Filipines. Tampoc es pot entrar amb gos a les Basses de Can Dimoni. En les zones on es permet l'entrada amb gos, recordeu que aquest ha d'anar sempre lligat i cal recollir els excrements.

> Respecteu les instal·lacions i infraestructures que us trobareu al llarg dels l'itineraris.

Respecteu la capacitat màxima de les instal·lacions, tant de les torres mirador com dels aguaits.

>  Acumuleu al llarg del recorregut les deixalles que genereu, i per llençar-les utilitzeu les papereres o contenidors específics (plàstic i envasos, rebuig i paper) que hi ha a l'inici dels itineraris. Us recomanem l'ús d'envasos reutilitzables per minimitzar els residus.

> Respecteu la fauna i la flora. No es permet l'extracció o recol·lecció de plantes ni animals i no es poden alliberar espècies exòtiques que alterin l'ecosistema. No doneu menjar a cap animal.

> Porteu calçat còmode i aigua. A la primavera i a l'estiu es recomana dur repel·lent per a mosquits, i crema solar.  Als punts d'informació i al final de l'itinerari 3 dels Espais Naturals del Riu teniu WC.

> Als punts d'informació us donaran un mapa dels itineraris del Delta. Agafeu només els imprescindibles, i si després no teniu pensat guardar-lo, retorneu-lo al punt d'informació per tal que es pugui reutilitzar. El mapa també està disponible amb CodiQR.

A la web www.deltallobregat.cat, en l'apartat "espais visitables", us podeu descarregar el fullet específic de cada itinerari.  

> L'ús de prismàtics us permetrà gaudir millor del paisatge i la fauna. Al punt d'informació dels Espais Naturals del Riu en podreu llogar al preu de 2 euros. ACTUALMENT NO TENIM DISPONIBLE AQUEST EL SERVEI.

 

 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org