Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

ESPAIS VISITABLES

ANNEX: mapawebcompressed.pdf   (pdf 2297559)
Imatge de complement

Els espais naturals del riu Llobregat

Situats al marge dret del tram final del riu Llobregat, ocupen unes 145 ha i hi ha una gran diversitat de flora i fauna. Hi podem trobar els principals paisatges del Delta: jonqueres, prats humits, pinedes, canyissars, platges i estanys litorals, com ara el de Cal Tet i el de Ca l'Arana. Compten amb els antics edificis del Semàfor i Carrabiners, convertits en miradors del paisatge de l'entorn de la Bunyola i les platges protegides.

Imatge de complement

El Remolar - Filipines i la platja de Viladecans

 

És un dels espais naturals més emblemàtics, sobretot perquè s'hi observen fàcilment ocells aquàtics, com ara bernats pescaires, corbs marins, ànecs, fredelugues o martinets. A la primavera i a l'estiu els limícoles omplen la maresma.  Aquest espai ocupa 188 ha i inclou l'estany del Remolar i la maresma de les Filipines, el tram final de la riera de Sant Climent, la pineda i platja del Remolar i la pineda i platja de Cal Francès. Dins de la pineda del Remolar trobem l'edifici modernista de Ca la Pilar.

 

Imatge de complement

La pineda de Can Camins i la platja del Prat

Amb 48 ha, formen un espai costaner d'elevat valor biològic, molt escàs al nostre país. La pineda de pi pinyer creix sobre les antigues dunes de la platja i esdevé un magnífic recer per una gran diversitat de fauna i flora. A la platja trobem algunes espècies amenaçades, que necessiten la vegetació dels sorrals per viure.

Imatge de complement

Les basses de Can Dimoni

Són un conjunt de tres llacunes a la zona agrícola de Sant Boi de Llobregat. Amb una extensió total de 31 ha, constitueixen un espai interessant per la biodiversitat que acullen i, especialment, per la funció de dormidor de martinets i esplugabous.

Imatge de complement

L'estany de la Murtra i la pineda de la Maiola 

L'estany de la Murtra, entre els municipis de Gavà i Viladecans, ha recuperat part de la seva vegetació típica i, junt amb els camps de conreu, és l'hàbitat d'espècies com el martinet menut, el blauet i el corriol petit. La Pineda de la Maiola, a Gavà, conserva exemples de pineda sobre dunes litorals i jonqueres interdunars, i és l'hàbitat de diferents aus forestals.

 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org