Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

30/09/2014
Neixen els primers exemplars de tortuga d'aigua ibèrica del ZOO

El projecte de conservació de la tortuga d'aigua ibèrica, fruit del conveni signat el 2012 entre el Consorci i el ZOO de Barcelona, ja ha donat els seus primers fruits

 Al delta del Llobregat hi ha una important població de la tortuga d'aigua ibèrica, un de les dues espècies de galàpet que trobem a Catalunya. Aquesta espècie, com moltes altres de fauna aquàtica, ha patit els principals impactes de les nostres zones humides (urbanització de territori, desaparició de masses d'aigua, contaminació de les aigües, barreres a la connectivitat i la presència d'espècies exòtiques com la tortuga de Florida). En els censos d'aquesta espècie que s'han dut a terme els últims anys al Delta s'ha detectat que hi ha una baixa proporció d'individus nounats i juvenils, a diferencia de la tortuga de Florida, pel que per conservar l'espècie cal, entre altres, reforçar les poblacions amb individus joves. 

El febrer de 2012 el Consorci va signar un Conveni amb el ZOO de Barcelona per a la cria en captivitat d'aquesta espècie, amb l'objectiu reforçar les poblacions silvestres del delta del Llobregat. En base a aquest acord es va recrear una "bassa del Delta" a les instal·lacions del ZOO, on es va alliberar un grup de 12 tortugues d'aigua per tal que es reproduïssin.

El passat mes de setembre van néixer les primeres tortugues d'aigua al ZOO, 5 exemplars que es mantenen a les instal·lacions de reproducció del Terrari per tal d'assegurar el seu correcte creixement i la seva supervivència. Les tortugues estaran en captivitat fins que assoleixin la mida suficient, aproximadament uns dos anys, per poder ser alliberades a les zones humides del Delta. S' espera que cada any hi hagin nous naixements. 

Es farà un seguiment de les tortugues alliberades, per tal d'intentar avaluar la seva supervivència i aclimatació al seu nou hàbitat.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org