Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

05/02/2015
El Consorci aposta per l'aprofitament de la Canya Arundo donax, per fer una gestió més sostenible dels espais naturals

La Canya Arundo donax, planta exòtica invasora, es recicla i es converteix en pantalles d'ocultació per proporcionar tranquil·litat a l'avifauna.

Una de les tasques inclosa en el pla de manteniment que desenvolupa habitualment el Consorci que gestiona els espais naturals, és l'extracció de plantes exòtiques i invasores que encara romanen en diferents indrets del delta.

 

Moltes d'aquestes espècies, com ara els Plomalls o l'Herba de la Pampa Cortaderia selloana són de difícil extracció i les seves característiques fan que les restes no siguin aprofitables. Però n'hi ha d'altres, com la Canya, que ofereixen altres possibilitats. La seva extracció és una mica més acurada i lenta, però permet la seva  transformació en tanques naturals de canya que són de gran utilitat per proporcionar tranquil·litat a l'avifauna, evitant que aquesta s'espanti per la presencia de visitants en diferents punts sensibles dels marges de les llacunes o maresmes.

 

D'aquesta manera s'aconsegueix dur a terme una gestió més sostenible i complerta, que implica, no només controlar la expansió de la vegetació exòtica, sinó també reduir la pressió sobre els ocells de les zones humides. La tranquil·litat, juntament amb la disponibilitat d'aliment, són els dos factors principals que condicionen la presència d'aus en als nostres aiguamolls; un objectiu que cal compatibilitzar amb el creixent ús públic dels espais naturals.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org