Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

05/03/2015
Canvi de temps, nous ocells al delta del Llobregat

Les noves arribades d'ocells migradors durant aquest darrer cap de setmana ens diuen que ja s'acosta el temps primaveral

Dins la comunitat ornitològica, és habitual relacionar la fenologia dels ocells amb els nous canvis estacionals. Aquest cap de setmana no ha estat una excepció i moltes de les espècies que romanen a l'Àfrica durant els mesos d'hivern ja han arribat al delta del Llobregat, coincidint amb el darrer dia del mes de febrer i el primer del mes de març.

 

Han augmentat el nombre de Flamencs Phoenicopterus roseus al tram final del riu, fins assolir un total de 31 ocells, observant-se tot just davant del centre d'informació dels Espais Naturals del Riu. A la mateixa vegada que a les maresmes del Remolar arriba el primer Batallaire Philomachus pugnax, les primeres Orenetes de ribera Riparia riparia i el primer Cames llargues Himantopus himantopus. Les basses de can Dimoni oferien la possibilitat d'observar un Bitó Botaurus stellaris, que descansava breument durant el seu pas migratori i a la platja de ca l'Arana s'observa la primera Garsa de mar Haematopus ostralegus, possiblement un dels individus que nia a la zona els darrers anys. Durant els dies previs també era possible observar el primer Bec d'alena Recurvirostra avosetta o les primeres Cueretes grogues Motacilla flava, i els dies posteriors continuaven les arribades, destacant un Botxi meridional Lanius meridionalis, raresa local força escassa al delta.

 

Molts han estat els visitants d'aquest cap de setmana que han pogut gaudir amb l'arribada d'aquestes noves espècies i que ens han fet arribar les seves observacions per tal de recollir-les al noticiari d'ocells del delta del Llobregat (www.consorcideltallobregat.blogspot.com).

 

Autor de la fotografia: Ferran López. Botxí meridional

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org