Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

25/03/2015
Dia de la Murta

El passat 21 de març es va celebrar el dia de la Murtra amb diverses activitats per difondre els valors naturals d'aquest espai natural

Imatge de complement

La Murtra és un dels estanys que formen part dels espais naturals protegits del delta del Llobregat. Entre els municipis de Gavà i Viladecans, junt amb la Murtrassa, és un dels estanys més antics del Delta i té una gran importància en la gestió de l'aigua de bona part de la plana. 

Aquest estany i la zona que l'envolta ha patit grans transformacions les darreres dècades, passant de ser el receptor de les aigües residuals de bona part de les poblacions del voltant, a recuperar una part dels valors naturals gràcies als projectes de restauració que s'han realitzat, i es continuen realitzant.
 
Malgrat no tenir l'espectacularitat d'altres espais del Delta, s'hi poden trobar moltes espècies aquàtiques que hi son presents bona part de l'any, o que, fins i tot, es reprodueixen. En època de pas migratori d'ocells, són moltes les sorpreses que ens pot oferir aquest estany.
 
Recordant que fa dècades els habitants de la rodalia es reunien un dia per a anar a pescar a la Murtra (especialment anguiles), s'ha recuperat aquest "dia de la Murtra", però en un sentit diferent, per a donar a conèixer l'espai i no per a agafar peixos; de fet en tornem exemplars recuperats d'espècies autòctones, aquest any en concret, de tortuga de rierol.
 
El Consorci dels espais naturals del delta, juntament amb els ajuntaments de Gavà i Viladecans i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (que fa les tasques de manteniment d'aquest espai), van organitzar dissabte passat tot un seguit d'activitats. Malgrat el pronòstic de mal temps, 21 persones s'hi van acostar i van poder gaudir de les explicacions dels tècnics en una visita guiada, d'un taller de sons d'ocells i d'una mostra d'anellament científic, en el que es va poder observar un mosquiter comú i un espectacular mascle de cotxa cua-roja.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org