Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

06/05/2015
Es consolida la colònia de Gavina corsa amb exemplars reproductors nascuts al mateix delta del Llobregat

Els seguiments diaris que es fan de la colònia reproductora situada en l’illa del Riu confirmen que la majoria d’exemplars ja tenen niu i en breu covaran els ous.

Aquest és el setè any consecutiu que la Gavina corsa Larus audouinii esculls els Espais Naturals del Delta del Llobregat per niar, consolidant la segona àrea de reproducció més important de Catalunya.

Des dels seus inicis, el personal del Consorci ha fet un gran esforç per ajudar a l’espècie. Anualment es retira la brossa que els temporals hivernals porten a la zona, eliminant també els perillosos fils i hams de pesca, s’elimina part de la vegetació per afavorir una major àrea per fer-hi els nius i es col·loquen aixoplucs per evitar possibles pèrdues d’ous i polls per culpa de fortes tempestes. També es fan tractaments de desratització per eliminar la població de rates que poden incidir sobre els nius d’aquesta espècie i es vigila que la colònia no sigui molestada per pescadors il·legals en una zona declarada refugi de pesca. A més, es realitza un seguiment periòdic dels individus que porten anelles de pvc i codis alfanumèrics, gràcies al qual es pot determinar que la majoria d’individus han nascut al delta de l’Ebre, principal colònia mundial de l’espècie. Com altres anys, durant el mes de juny, quan la majoria dels polls estiguin suficientment crescuts, també s’organitzarà l’anellament, que permet fer el seguiment dels exemplars arreu del món, i determinar si els polls nascuts a la colònia del delta del Llobregat, retornen per a reproduir-se un cop es facin adults.

Mitjançant la lectura d’anelles que es fa en aquesta època es confirma que aquest és el primer any que alguns dels ocells nascuts durant l’any 2011 al delta del Llobregat han retornat a “casa seva” per niar. Una bona notícia doncs, que sens dubte, anima als gestors dels espais naturals a continuar treballant per la recuperació d’aquesta espècie amenaçada.

Autor fotografia: Eio Ramon

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org