Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

11/05/2015
Activitat de voluntariat “Rentem la cara al riu”, dins de la jornada Clean-up Europe.

Voluntaris dels espais naturals van dedicar el matí d’ahir a recollir residus de la part final de la riba del riu Llobregat, als espais naturals protegits. Es van seleccionar els vidres, plàstics i envasos, separant-los del rebuig per facilitar el seu posterior reciclatges. Aquesta activitat s’emmarca dins de la jornada europea de neteja  d’espais públics anomenada “Let's Clean-Up Europe!”. 

Fruit d’una societat encara no prou sensibilitzada en la importància de no generar residus, o d’individus incívics que no els dipositen a l’indret adequat, el riu va recollint al llarg del seu curs un mostrari d’objectes que hem produït, consumit i llençat incorrectament. Especialment en episodis de pluja, les riuades transporten i dipositen al tram final del Llobregat canyes, troncs, ampolles, bosses, safates de poliestirè, draps, ...

Un cop acabades les pluges i baixat el nivell del riu, queden al descobert tots aquests objectes. Els restes de vegetació van descomponent-se i integrant-se a l’entorn, però la resta del residu s’acumula entre les pedres que delimiten la riba del riu. A banda del perjudici estètic que causen,  aquests residus poden afectar greument a la vida del riu, ja sigui perquè portin elements contaminants, perquè la fauna els ingereix o simplement perquè els animals quedin embolicats.

Aquest diumenge un grup de voluntaris i voluntàries del programa de voluntariat dels espais naturals del delta del Llobregat i, aprofitant la jornada internacional Clean-up Europe, han recorregut la riba del riu recollint aquests residus. Han estat 11 persones que han aconseguit recollir 10 sacs grans separats en plàstics i envasos, vidre i rebuig. Tots aquests residus han estat traslladats a la deixalleria del Prat, on es portaran a reciclar o a gestionar correctament per a que no tornin a embrutar els nostres espais naturals, ni cap altre.

Jornada Europea de Neteja d’Espais Públics

Cada any, milions de tones de deixalles són dipositades en els mars, platges, boscos i la natura en general.  Les principals causes de que això succeeixi són els patrons insostenibles de consum i producció presents avui en dia en la nostra societat, així com les estratègies de gestió de residus poc eficaces i la falta de sensibilització de la població. Per reduir la quantitat d’escombreries a la natura i donar visibilitat a aquest tema, la European Week for Waste Reduction (EWWR) coordina anualment una jornada de neteja d’espais públics a nivell europeu. 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org