Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

19/05/2015
Pluja de rareses ornitològiques al delta del Llobregat

Les observacions dels darrers dies de diferents espècies d’ocells rars al Delta ha fet que molts ornitòlegs vinguts de diferents punts del territori català visitin el Delta  

Al marge dels grans valors naturals que acull la tercera zona humida en importància a Catalunya, el Delta del Llobregat també és conegut, a nivell internacional, per ser un punt neuràlgic per a la l’observació d’ocells rars o accidentals. Molts d’aquest són d’origen americà, però també hi ha hagut d’altres amb procedència siberiana o asiàtica.

I aquests primavera tampoc no ha estat una excepció. El passat dia 11 de maig es va poder observar una Cornella emmantellada Corvus cornix a les maresmes del cal Nani, als Espais Naturals del Riu. Aquesta espècie d’ocell té les seves àrees de reproducció més properes a Itàlia i les Illes de Còrsega i Sicília, conjuntament amb Irlanda o els països escandinaus. Tan sols ha pogut ser observat amb anterioritat al Delta en quatre ocasions. Però encara va ser molt més rara l’observació d’una Xivitona maculada Actitis macularius a la gola de la llacuna del Remolar, el passat dia 14 de maig. Aquesta espècie d’ocell d’origen americà i que pertany a la família dels limícols, és el primer cop que s’observa al Delta del Llobregat i per tant, ha fet augmentar a 338 el nombre total d’espècies d’ocells dins del llistat oficial. Potser a l’ombra d’aquesta primera troballa, ha quedat el Becadell gros Gallinago media que també es va poder observar durant el mateix dia a les maresmes del Remolar. Amb només nou registres previs, aquesta espècie es reprodueix al nord i est d’Europa i les poques citacions que fins ara s’han documentat, corresponen habitualment al mes de maig.

Autor fotografia: Ferran López

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org