Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

20/05/2015
Gavina polar, nova espècie per al delta del Llobregat

Les constants arribades d’ocells rars semblen no tenir límit. Una de les espècies de gavina més rares del nord d’Europa visiten els Espais Naturals del Riu

Tan sols uns pocs dies després de constatar la presència d’altres espècies considerades com a raresa, el passat dia 19 de maig es va poder observar una Gavina polar (Larus glaucoides) al tram final de la gola del riu. Aquest exemplar, amb plomatge de segon estiu, és a dir, en el seu tercer any de vida, va ser trobat enmig d’un grup de gavines que acostumen a romandre descansant per aquesta zona del riu. La seva coloració absolutament blanca, una de les seves característiques més diferenciables, la va fer destacar sobre la resta de gavines. Aquesta espècie manté les seves zones de reproducció a Grenlàndia i al Nord del Canadà però, durant els mesos d’hivern, es desplaça direcció sud arribant amb certa regularitat a la franja nord de la Península Ibèrica. A Catalunya però, únicament s’havia observat en una sola ocasió!

Com ja és habitual en aquests casos i gràcies a la rapidesa de difusió de notícies d’ocells que ofereix el Consorci a través del twitter @deltallobregat, molt ornitòlegs de diferents indrets de Catalunya van poder gaudir d´aquest ocell. 

Autor fotografia: Ferran López

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org