Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

16/06/2015
El Consorci participa en una jornada de debat sobre els 30 anys de la Llei d’Espais Naturals

La Institució Catalana d’Història Natural, la Societat Catalana de Geografia i l’Institut d’Estudis Catalans, van organitzar amb motiu de la commemoració dels trenta anys de l’aprovació de la Llei d’Espais Naturals, una sèrie de jornades de valoració i debat, en les que han participat diverses entitats i personalitats del món acadèmic. 

 

Amb motiu de la commemoració dels trenta anys de l’aprovació de la Llei d’Espais Naturals de Catalunya, des de diverses institucions acadèmiques s’ha volgut aprofitar el moment per fer una valoració del que ha representat aquesta llei pel que fa a la protecció dels espais naturals i, especialment, per reflexionar sobre la seva utilitat per afrontar els reptes actuals. Per abastar de manera més completa tots els aspectes d’aquest text normatiu, es va proposar la realització de tres jornades per tractar de manera complementària l’ampli ventall de qüestions que es desenvolupen en la Llei d’Espais Naturals. Així, a Girona, el 5 de juny, es va parlar de balanç i reptes; a Tarragona, el 8 de juny, dels aspectes jurídics; i ahir, a Barcelona, de gestió, recerca i governament.

Va ser en aquesta darrera trobada, la de Barcelona, en la que el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat va participar, amb un ponència que la Gerent del Consorci, Maria José Albaladejo, va compartir amb els assistents i que portava per títol “La preservació del medi natural en un context metropolita. L’experiència de 10 anys de gestió consorciada. Reptes actuals i perspectives de futur”. Albaladejo va fer un repàs cronològic de la protecció i de la valoració de la importància dels espais naturals del delta del Llobregat. Seguidament va fer una descripció dels elements a tenir en compte per a la gestió dels espais naturals, com ara la  normativa i els objectius d’aquesta, així com els valors naturals, socials i econòmics que té el delta del Llobregat. La gerent va parlar de donar una  nova categoria als espais naturals, front les anomenades infraestructures clàssiques, que situés aquests en una posició més forta, i on es tingui en compte el que aporten a la societat en el seu conjunt, i no com a espais residuals. En el capítol de les reivindicacions, la gerent del Consorci va aprofitar per reclamar més recursos i majors quotes de protecció entre altres aspectes, al temps que es comprometia a una gestió més eficient, transparent i participada.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org