Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

15/09/2015
Comença el nou cicle de sortides pràctiques d’identificació d’ocells

Com en els darrers anys es tractaran els diferents grups, des d’ocells marins fins a rapinyaires nocturns, i es donaran a conèixer quines són les claus determinants per a la seva identificació. 

A partir del proper dissabte 26 de setembre, s’inicia el cicle de sortides de camp d'identificació d'ocells, on es tractaran tots aquells dubtes sobre com identificar correctament les diferents espècies d’ocells que romanen als espais naturals del delta del Llobregat en aquesta època.

En aquesta primera sortida, observarem amb detall les gairebé 30 espècies de limícols presents al nostre delta, aprofitant els prats inundables tant necessaris per aquest grup d’ocells, fent coincidir un dels millor mesos de l’any per a la seva migració. Tot seguit, durant el mes d’octubre, serà el torn de les aus marines. La part final de l’espigó de la gola del riu serà un perfecte escenari per a la seva observació, ajudats amb els nostres telescopis, tindrem la sensació d’estar dins del mar envoltats de baldrigues, mascarells, gavines i xatracs. En el mes de novembre es durà a terme la sortida per a l’observació d’ocells forestals. Les diferents pinedes litorals acolliran les cinc espècies de mallerengues presents o les tres de picots. La primera de les sortides nocturnes tindrà lloc a primers del mes de febrer, potser una de les sortides de camp més emocionants. Aprendrem a diferenciar a través de les ombres i reclams de les diferents espècies aquàtiques, i coneixerem les seves costums, durant unes hores poc habituals pel visitant. Ja en el mes de març, serà el moment per a les gavines. Els seus diferents plomatges segons les seves edats i època de l’any dificulten la seva identificació, per aquest motiu, tractarem els seus trets indispensables i vitals per resoldre els dubtes. El mes de maig és un dels millors moments per a observar una major quantitat d’ocells. Ja preparats amb els seus plomatges nupcials, ens permetran gaudir d’una bona jornada de camp, aprenent tots aquells trucs per a la seva identificació. Finalitzarem el cicle en el mateix mes de maig, amb una sortida durant la nit per a veure rapinyaires nocturns. Un bon moment per dur les nostres llanternes i frontals, però també una bona oportunitat per a fotografiar aquelles espècies que habitualment només escoltem quan es fa fosc. 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org