Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

15/09/2015
Les noves maresmes de cal Tet acullen els primers limícoles en migració

L’ampliació dels prats inundables dels voltants de la llacuna de cal Tet afavoriran l’alimentació de moltes espècies d’ocells aquàtics

Afavorir la creació de prats i zones inundables és una prioritat de la gestió de les zones humides del delta del Llobregat. Aquests espais oberts, de vegades poc valorats, són una important font d’alimentació per a moltes espècies d’ocells, ja que son colonitzats per gran quantitat d’invertebrats aquàtics (escarabats, libèl·lules, cargols, zooplancton...), petits peixos i amfibis. Amb aquest objectiu, el passat mes de juliol es van arrencar les denses jonqueres que ocupaven aquesta maresma, el que va permetre convertir-la en un espai obert que es mantindrà amb sega i pastura. Aquesta actuació l’ha finançat l’ajuntament del Prat de Llobregat.

Bona part dels ànecs que durant el dia romanen a la llacuna de cal Tet, ara tindran una zona al costat on poder alimentar-se de nit. A més, el seu baix i constant nivell d’inundació esdevindrà un dels millors hàbitats per a l’alimentació de limícoles en pas migratori. Els resultats preliminars dels censos setmanals que duu a terme el Consorci ja ho constaten, ja que s’han arribat a observar fins un màxim de 170 limícoles de 18 espècies diferents durant els primers dies de setembre. Entre aquests, una espècie americana, el Territ pectoral (Calidris melanotos), observat entre el 24 d’agost i el 15 de setembre i dues Cueretes citrines ( Motacilla citreola), d’origen siberià, el 28 d’agost.

Però sens dubte, una de les millors aportacions de les maresmes de cal Tet a la avifauna serà facilitar l’aliment durant la primavera i l’estiu a totes aquelles espècies d’ardeids que es reprodueixen en al Delta, com és el cas de l’Agró roig (Ardea purpurea), Bernat pescaire (Ardea cinerea), Martinet de nit (Nycticorax nycticorax) i Martinet menut (Ixobrychus minutus).

Aquests nous espais inundables es localitzen al marge dret de l’estany de cal Tet, fora de la xarxa d’itineraris de l’espai, i poden ser observats des de la pantalla-mirador de cal Tet, accesible des de l’itinerari 3, i que es troba en aquell tram permanentment obert. 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org