Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

22/09/2015
Jornada de voluntariat corporatiu de l’empresa BEST a la pineda de Can Camins

20 treballadors i treballadores de l’empresa BEST (Barcelona Europe South Terminal) ubicada al Port de Barcelona contribueixen a la conservació dels espais naturals del delta del Llobregat dedicant tot un matí a extreure plantes exòtiques de la Pineda Can Camins.

Imatge de complement

 El passat divendres es va dur a terme una jornada de voluntariat ambiental corporatiu als espais naturals del delta, amb la participació de l'empresa BEST (Barcelona Europe South Terminal), una de les terminals de contenidors més importants dels món, membre del grup Hutchinson, i molt coneguda per la seva localització al Moll Prat del Port de Barcelona.

La vegetació exòtica que trobem a la pineda de Can Camins prové de l’enjardinament de les cases que hi havia en aquest espai natural abans que fos afectat per les obres d’ampliació de l’Aeroport. Algunes de les plantes de jardí tenen caràcter invasor, que vol dir que competeixen amb les espècies autòctones i poden afectar negativament l’hàbitat que colonitzen. Així trobem espècies exòtiques com el lligabosc del japó, el pitòspor, el miraguà o el seneci que han anat colonitzant el sotabosc de la pineda al llarg dels anys, impedint el creixement de les espècies pròpies d'aquest hàbitat tant escàs i valuós. És vital retirar aquestes plantes de jardineria per recuperar aquest espai natural.

Al llarg de tot el matí l'equip de voluntaris i voluntàries, dirigits per tècnics del Consorci, van actuar en un sector de la pineda molt colonitzat per plantes exòtiques i en van extreure 150 quilograms, que es van portar a una planta de compostatge. L’arrencat de les plantes es va fer amb molta cura per tal de no deixar propàguls que poguessin recolonitzar l’espai.  Després de la feina feta, l’equip de BEST va fer una visita a la torre-mirador de l’Illa, des de on van gaudir de la impressionant vista panoràmica de la platja, l’Aeroport, els massissos muntanyosos que ens envolten, el mar de pins de la finca de la Ricarda i, una mica més lluny, les característiques grues de la terminal del Port. 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org