Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

07/10/2015
Èxit de públic el Dia Mundial dels Ocells al Delta del Llobregat

El passat cap de setmana, als espais naturals del delta del Llobregat es va celebrar el Dia Mundial dels Ocells, amb tot un seguit d’activitats de conscienciació i lúdiques pensades per a tots els públics. 

El dissabte 3 d’octubre una trentena de persones van participar en les activitats a l’Espai Natural de l’Estany de la Murtra, la majoria de les quals van arribar amb l’autocar que va posar a la seva disposició l’Ajuntament de Gavà. Els participants van fer una visita guiada al voltant de l’Estany i van poder observar l’anellament d’aus que els ornitòlegs estaven fent aquell dia.

El mateix dissabte també es va fer una visita guiada a l’Espai Natural de les Basses de Can Dimoni, en la que van participar 16 persones. Durant el recorregut, a més d’observar la flora i fauna característiques d’aquest espai de llacunes situades enmig de la plana agrícola de Sant Boi de Llobregat, es van poder observar les actuacions de millora realitzades darrerament com la remodelació de la zona de picnic o la instal·lació de noves pantalles-mirador.  

El diumenge 4 d’octubre, als Espais Naturals del Riu, i a l’Espai Natural del Remolar-Filipines la participació va ser molt nombrosa: prop de 400 persones al Riu i unes 350 al Remolar. En tots dos espais es van fer visites guiades, sessions d’anellament científic i una mostra de dibuixos d’ocells que van fer els infants aquell mateix dia. Els ajuntaments van col·laborar organitzant un taller de papiroflexia i un altre de construcció de caixes niu i menjadores per a ocells, en els que va participar força canalla. Entre els nens i nenes participants, es va sortejar una guia d’ocells. I com acte de cloenda d’aquesta jornada festiva es van alliberar els ocells capturats en l’última sessió d’anellament.

Dia Mundial dels Ocells i activitats de tardor

El Dia Mundial dels Ocells és una celebració de caràcter internacional, que a Espanya organitza l’entitat SEO Birdlife. Sol ser el primer cap de setmana d’octubre i s’aprofita per a reivindicar el paper clau de les aus en els ecosistemes del nostre planeta. Els ocells, que formen part fonamental de bona part de les cadenes alimentàries en tot el planeta, tenen una vistositat excepcional i el seu atractiu sovint és la via d’entrada a conèixer la natura que ens envolta. En aquest sentit el delta del Llobregat és un espai excepcional i proper, on es possible l’observació d’una gran diversitat d’espècies.

La celebració del Dia Mundial dels Ocells també significa cada any, als espais naturals del delta del Llobregat, l’inici de les activitats de tardor. El Consorci, amb la col·laboració dels ajuntaments, ofereix activitats adreçades a públics diversos. Activitats infantils, totes elles gratuïtes, o visites que es fan al crepuscle o l’alba, i cursos d’identificació d’aus formen part d’una oferta que permet conèixer i gaudir d’uns espais naturals certament singulars i molt a prop de casa.

Podeu gaudir de la mostra de dibuixos al flickr

 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org