Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

30/11/2015
Acció de voluntariat a l’espai natural de la Murtra

El passat dissabte 21 de novembre, un grup format per dotze voluntaris i voluntàries dels espais naturals del delta del Llobregat van realitzar tasques de neteja a l’entorn de l’estany de la Murtra. 

En aquesta ocasió es van convocar  a totes aquelles persones que formen part del Programa de Voluntariat dels espais naturals i que ja han realitzat la formació inicial, i finalment s’hi van apuntar dotze. Primer varem agafar forces amb un esmorzar que ens va oferir l’ajuntament de Gavà, i després varem dividir el grup i vàrem fer les explicacions corresponents per desenvolupar les tasques previstes.

Un grup es va dedicar a fer neteja de plantes invasores a la pineda propera a l’estany. Es van detectar diverses espècies, però la que està tenint una expansió extraordinària és el fals miraguà (Arauja sericifera), de la que es van retirar nombrosos exemplars (130 kg.).

Un altre grup va anar a la part superior de l’estany de la Murtra i la Murtrassa, i també als canals agrícoles dels voltants, on varem poder retirar molts restes, majoritàriament corresponents a residus d’origen agrícola, com safates de planter, capses trencades o ampolles i garrafes (80kg.).

Finalment un tercer grup es va dedicar a netejar un senyal que havia estat grafitejat i a col·locar-ne un altre amb les normes d’ús de l’espai.

La jornada es va emmarcar en la setmana europea de neteja d’espais naturals “Let’s clean up Europe”, que ens va proporcionar material divers per a l’execució de l’acció.

Va ser un matí de temps agradable en que els voluntaris i les voluntàries van poder intercanviar les seves inquietuds respecte als espais naturals, i contribuir de manera directa a la millora de la natura més propera. Moltes gràcies!

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org