Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

18/12/2015
Vist novament el Pardal roquer al delta del Llobregat

El nombre d’observacions independents d’aquest ocell, fa que aquesta espècie es pugui incloure a la llista Patró d’ocells del delta del Llobregat, malgrat no tenir cap fotografia

Gràcies a l’observació d’en Raúl Bastida  d’un petit grup de set Pardals roquers Petonia petronia,  en uns camps confrontants a la parada dels Ferrocarrils de Molí Nou, a Sant Boi de Llobregat, aquest passat 16 de desembre, serà possible afegir aquesta espècie que va ser observada per primer cop al delta durant el mes de desembre de 2001. Per tant, la Llista Patró del Delta del Llobregat, que en breu serà actualitzada, augmenta a un total de 341 espècies d’ocells.

Aquesta espècie és relativament comuna a diferents indrets dels voltants del mateix Delta, com ara el Parc Natural del Garraf, d’on possiblement hagin vingut aquest pocs individus observats recentment. La coloració del seu plomatge, poc vistosa i no massa llampant, sobre tot en els exemplars juvenils, pot haver ajudat a passar desapercebuda durant aquests darrers anys.

http://www.sioc.cat/fitxa.php?sp=PETPET

Els criteris establerts per admetre una nova espècie dins de la Llista Patró dels Ocells del Delta del Llobregat, versió 2014, fa necessari poder obtenir una fotografia de l’exemplar o un enregistrament sonor. Però en el suposat cas que això no fos possible, caldria més de cinc observacions independents de l’espècie. Aquests són els criteris que recomana l’Association of European Records and Rarities Committees (AERC 2010). 

Imatge extreta de la web: SIOC (Servidor d'informació ornitològica de Catalunya).

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org