Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

20/09/2016
BEST repeteix jornada de voluntariat corporatiu al delta del Llobregat

Dotze treballadors i treballadores de l’empresa BEST (Barcelona Europe South Terminal) ubicada al Port de Barcelona participen en una jornada de voluntariat corporatiu dedicant el matí a  plantar planta aquàtica i arbres a  l’estany de l’Illa.

El passat divendres l’empresa BEST (Barcelona Europe South Terminal), una de les terminals de contenidors més importants dels món, membre del grup Hutchinson, i molt coneguda per la seva localització al Moll Prat del Port de Barcelona, va dur a terme una jornada de voluntariat ambiental corporatiu als espais naturals del delta, consistent en la plantació d’espècies aquàtiques i de ribera a l’estany de l’Illa del Prat de Llobregat.

No és la primera vegada que aquesta empresa ens visita amb motiu d’una jornada de voluntariat. L’any passat, també el mes de setembre, una vintena d’empleats de BEST van estar arrencant vegetació exòtica de la pineda de Can Camins.

En aquesta ocasió han estat dotze treballadors i treballadores qui s’han dedicat a plantar planta aquàtica i arbres de ribera a l’estany de l’Illa. Aquest estany és una zona humida creada com a mesura compensatòria del projecte d'ampliació de l'Aeroport del Prat.  Actualment, la vegetació aquàtica de l'estany és poc diversa, ja que hi trobem molt poques espècies. Aquesta petita zona humida limita amb un aparcament i edificacions. Per tal d’aïllar-la d’aquest entorn urbanitzat és convenient crear una pantalla vegetal en una part del seu perímetre.

Així, l’objectiu d’aquesta jornada ha estat augmentar la diversitat vegetal d’aquest hàbitat, i per això s’han plantat quatre espècies de plantes aquàtiques en els marges de l'estany (lliri groc, jonca d’estany, espargani i mansega ) i 19 exemplars d’àlber. Tota la planta s’ha agafat de l’aiguamoll de cal Met Natrus.

La jornada ha anat molt bé, s’ha realitzat la plantació prevista i els participants han pogut gaudir d’un dia a la natura.

Després de la feina feta, l’equip de BEST ha fet una visita a la torre-mirador de l’Illa, des de on han pogut gaudir de la impressionant vista panoràmica d’aquesta part del delta, amb les característiques grues de la terminal del Port que han servit de fons a les nombroses fotos que s’han fet.  

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org