Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

05/10/2016
Celebració del dia mundial dels ocells 2016 als espais naturals del delta del Llobregat

Aquest cap de setmana hem celebrat als espais naturals del delta del Llobregat el Dia Mundial dels Ocells, amb diverses activitats per a tots els públics.

 

El Dia Mundial dels Ocells és una efemèride que es celebra a molts països del món, reivindicant el paper de les aus en els diferents ecosistemes i la necessitat de protegir-les. En el cas del delta del Llobregat, no sols ens serveix per a difondre els valors de les aus, sinó també per a donar a conèixer la gran varietat d’espècies que es poden observar als diferents ecosistemes del delta.

Les activitats s’han organitzat tant dissabte com diumenge. El dissabte 1 vam concentrar les activitats a les Basses de Can Dimoni, a Sant Boi de Llobregat; i a l’Estany de la Murtra, a Gavà. En tots dos indrets es van fer visites guiades i mostra d’anellament científic. A l’estany de la Murtra també es va fer un taller de construcció de caixes niu. El nombre de participants va ser de unes 90 persones, una part d’elles arribades a la Murtra amb l’autocar que va posar l’ajuntament de Gavà.

El diumenge 2 d’octubre les activitats es van fer als Espais Naturals del Riu i a l’Espai Natural del Remolar-Filipines. La jornada va començar amb una espectacular tempesta de gran intensitat, concentrada en el litoral. La pluja va condicionar la jornada,  i l’hora d’inici de les activitats es va endarrerir, però  donat que a mig matí va deixar de ploure, finalment es van poder realitzar totes les activitats previstes.   

Tot i la pluja, més de quatre-centes persones, entre els dos espais, van assistir i participar a les activitats. Els anellaments d’aus es van realitzar durant tota la jornada, i a tant al Remolar com als espais naturals del Riu van capturar a les xarxes el blauet, aquest ocell tant característic del delta i tant atractiu pels seus colors llampants. El taller de sons d’ocells,  va servir també per aprendre una mica més d’aquests animals, a distingir-los pels seus cants, sobre tots els ocells més difícils de veure, que s’amaguen entre la vegetació; i els sons que fan quan s’espanten, quan s’aparellen, o quan volen avisar d’algun perill. Per aquells que visitaven els espais naturals del delta per primera vegada es va oferir una visita de descoberta, i els més petits van fer un dibuixos dels ocells observats aquells dia. L’alliberament dels darrers ocells anellats, va servir per cloure una jornada festiva però també reivindicativa, tant pel que representen les aus en el nostre entorn, com per la necessitat de preservar aquests espais naturals.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org