Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

24/11/2016
Presentació del llibre “Flora Vascular del delta del Llobregat”

El dimecres 23 de novembre es presenta al Cèntric Espai Cultural el llibre “Flora Vascular del delta del Llobregat” en el que es recull informació de més de mil cent espècies de plantes de la plana deltaica.

El Cèntric Espai Cultural, al Prat de Llobregat, va acollir dimecres 23 de novembre, la presentació del llibre "Flora vascular del delta del Llobregat", obra d'un equip de botànics molt coneixedors d'aquest territori: Valentín González, Josep Ma. Seguí, Rafael del Hoyo i Andrés Valverde. 

El llibre, editat per la Institució Catalana d’Història Natural ha comptat amb el suport dels ajuntaments   de Castelldefels, de Gavà, de L’Hospitalet,  del Prat de Llobregat, de Sant Boi de Llobregat i de Viladecans, de la fundació Carl Faust, l’Àrea Metropolitana, el Parc Agrari i el Consorci dels Espais Naturals.

En aquest llibre es recull la informació de més de mil cent espècies de plantes i és el fruit de centenars d’hores de prospecció botànica exhaustiva de tota la plana deltaica, de forma totalment altruista. Inclou uns interessants apartats sobre les plantes amb interès de conservació i les exòtiques invasores del Delta.

El projecte va néixer l’any 2000, amb l’objectiu de catalogar i cartografiar la distribució de totes les espècies de plantes superiors del delta del Llobregat. Ha estat un esforç remarcable per inventariar un element tan significatiu de la nostra biodiversitat com la flora, que té una relació directa amb el nostre paisatge. 

El llibre constitueix una referència valuosa per a estudiosos i interessats, així com una eina pràctica per als gestors del territori; alhora, posa el delta al nivell dels espais naturals més ben estudiats del país i contribueix a la seva valoració científica. 

L'acte de presentació va comptar, a més de amb els autors, amb Ramon M. Masalles, catedràtic del departament de Biologia Vegetal de la Universitat de Barcelona, i amb Joan Pino, president de la Institució Catalana d'Història Natural. Hi van assistir de més de 80 persones.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org