Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

14/03/2017
Anellament d’aus i construcció de caixes niu per celebrar el Dia de la Murta

El passat diumenge 12 de març es va celebrar el dia de la Murtra amb diverses activitats per difondre els valors naturals d'aquest espai natural 

La Murtra és una antiga llacuna envoltada d'una estreta franja de canyars i jonqueres, de camps de conreu, de l’estació depuradora d’aigües residuals, de fragments de pineda litoral de pi pinyer i d'alberedes. Constitueix la via de desguàs dels canals de reg de Viladecans i Gavà, ús que ja s’esmenta en documents de l’edat mitjana; per això, diverses comportes en regulen el nivell d’aigua i l’aïllen del mar. Pel que fa a la fauna, s'hi han citat espècies com el cabusset, el blauet, el martinet menut i el morell de cap roig.

 

La celebració del passat diumenge s’inspira en una antiga tradició local que es va dur a terme fins a mitjan segle passat i que concentrava a molts habitants del Delta per anar a pescar anguiles a aquest estany el primer diumenge d’agost.

 

Recordant aquest dia, el Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, l’Ajuntament de Gavà i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que hi realitza tasques de manteniment, com altres anys, van organitzar, el passat diumenge 12 de març, tot un seguit d'activitats per gaudir en família i  celebrar aquesta tradició; alhora que s’aprofita per donar a conèixer i divulgar el valor natural i paisatgístic de la llacuna de la Murtra dins del conjunt de l’ecosistema deltaic, i incidir en la necessitat de la seva conservació.    

 

Van participar 75 persones, entre adultes i nens i nenes, que en grups van fer visites guiades, van assistir a sessions d’anellament científic d’aus i a un taller de construcció de caixes niu. 

 

És una jornada lúdica que té molt bona rebuda entre els participants i permet descobrir un entorn molt proper i en recuperació. 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org