Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

11/04/2017
El pont de la desembocadura del Remolar estarà tancat del 4 d’abril al 31 de juliol, per protegir la nidificació de les aus de la platja

L’any 2011 es va construir un pont per a vianants a la desembocadura de l’estany del Remolar, amb l’objectiu de connectar pel litoral els municipis del Prat i de Viladecans. Aquest pas està al bell mig de les platges protegides dels dos municipis i es necessari que no hi passi gent durant el període de nidificació de la fauna de la platja.

El pont del Remolar és un pas utilitzat per vianants i ciclistes per anar d’un municipi a l’altre pel litoral, tant per recórrer les platges del Delta, com per accedir a l’espai natural del Remolar-Filipines, a peu o en bici, des del municipi del Prat.

Aquest pont està situat dins els espais naturals protegits, entre dues platges de gran valor natural i que són dels últims reductes on nidifiquen aus litorals com el corriol camanegre i el corriol petit. Els corriols fan el niu directament a la sorra, sobretot a l’espai de preduna on hi ha poc recobriment de la vegetació. Els ous son mimètics amb la sorra, pel que és molt fàcil que siguin trepitjats si caminen persones per dins les dunes.

A la primavera hi ha molta gent que utilitza aquest pont i els últims anys s’ha detectat que alguns visitants caminen o passen amb la bici per sobre les dunes enlloc d’anar per la sorra nua, tot i els tancaments i la senyalització. Això ha provocat en molts cops el fracàs reproductor de la fauna protegida d’aquestes platges.

Davant aquest fet, l’any passat el Consorci dels Espais Naturals del delta del Llobregat va proposar el tancament d’aquest pont per protegir la nidificació de les aus de la platja. Aquest tancament es va fer en el període d’abril a juliol.

Atès l’efecte positiu d’aquesta mesura en la reproducció dels corriols: van nidificar amb èxit 5 parelles de corriol camanegre i 5 de corriol petit; enguany es durà a terme novament el tancament, del 4 d’abril al 31 de juliol.

Per tal d’informar als visitants de les platges que el pont està tancat en aquest període s’han instal·lat cartells informatius a la platja del Remolar-Prat, a la platja del Remolar-Viladecans i a l’aparcament interior de l’espai natural del Remolar-Filipines.

Segon els tècnics del Consorci, el tancament del pont durant aquests mesos pot ser una molèstia per als visitants de la platja, però és imprescindible per procurar les condicions de tranquil·litat que necessita la fauna protegida de la platja.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org