Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

15/03/2018
Celebració del dia de la Murtra amb gran èxit de participació

El passat diumenge es va tornar a celebrar el dia de la Murtra, mitjançant activitats familiars i una visita guiada gratuïta que van permetre descobrir aquest espai a un nombrós públic.

La Murtra és un dels estanys del delta del Llobregat que més s’ha transformat al llarg de la història, d’una gran albufera on entraven vaixells, va passar a ser gairebé un canal amb greus problemes de contaminació.

Actualment l’estany està en procés de recuperació. Mitjançant diferents actuacions s’està aconseguint que torni a tenir vegetació als seus marges,  arbres de ribera i arbusts típics de zones humides. Mica en mica la fauna es recupera i tornem a observar ànecs i bernats, tortugues i aligots...

El passat diumenge 11 de març es va celebrar el dia de la Murtra recordant els dies a mitjans del segle passat quan encara la gent de Gavà i Viladecans baixaven a l’estany a pescar anguiles. Amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els ajuntaments de Gavà i Viladecans i el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, es va organitzar una sessió d’anellament científic oberta als visitants, un taller de menjadores d’ocells i una visita guiada en la que van participar 53 persones, moltes d’elles vingudes des de Gavà amb l’autocar que l’ajuntament va posar a la seva disposició. Tot un èxit de participació per a un estany que esperem continuï millorant les seves condicions.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org