Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

16/03/2018
Alumnes d’instituts del Prat col•laboren en la gestió per a la preservació dels espais naturals

Des de finals de gener, un grup d’alumnes de 3er d’ESO de dos instituts del Prat del Llobregat, participen en el programa Alumnes Gestors del Territori, fent tasques voluntàries de suport als espais naturals. 

Imatge de complement

El Departament de Medi Ambient de l'ajuntament del Prat de Llobregat des del curs 2009-2010 desenvolupa el projecte "Alumnes gestors del territori", que consisteix en fomentar el coneixement i la col·laboració d'alumnat de centres de secundària en relació a les tasques de gestió del Espais Naturals que realitza el Consorci.

Aquesta col·laboració actualment forma part del Servei Comunitari que desenvolupen els instituts de Nostra Senyora del Mar i Ribera Baixa del Prat de Llobregat, i que es concreta mitjançant la realització de diverses activitats que impliquen el desenvolupament de competències professionals i que els apropen al coneixement de la gestió dels espais naturals. El Servei Comunitari té com un dels objectius principals desenvolupar la competència social i ciutadana, tot afavorint una actitud crítica i compromesa davant la societat.

Aquest any els alumnes de 3er d’ESO que han escollit aquest projecte, realitzen censos d’ocells aquàtics, enquestes de valoració a visitants o tasques d’identificació de les espècies de cargols que habiten els espais naturals del riu. Aquestes accions comporten una formació prèvia i una supervisió que es fa tan des de l’ajuntament, com des del Consorci dels espais naturals. La informació obtinguda es transmet als tècnics del Consorci i passa a formar part dels indicadors que ajuden a gestionar i millorar els espais naturals. 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org