Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

13/03/2018
Distinció en Turisme sostenible i responsable per als espais naturals del delta del Llobregat

El Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del delta del Llobregat ha rebut la distinció 'Compromís Biosphere' que atorguen la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç i l’Institut de Turisme Responsable. 

Imatge de complement

Els espais naturals han rebut avui el distintiu a l’adhesió del Compromís per la sostenibilitat Biosphere per la promoció del turisme sostenible i responsable. Una distinció que atorga la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable. L’acte de lliurament dels distintius s’ha celebrat avui a la Llotja de Mar de Barcelona i ha comptat amb la presència de diverses autoritats i representants institucionals i empresarials.

El Compromís per la sostenibilitat Biosphere pretén estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona i se sustenta en un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i les recomanacions que emanen de la Carta Mundial del Turisme Sostenible + 20 impulsada per l’ONU. 

Totes tres institucions distingides han impulsat una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics prestats per la destinació, i que alhora  certifica unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics. El distintiu Biosphere es renova anualment, i en aquesta ocasió l’han obtingut 245 empreses i serveis de la demarcació de Barcelona, de les quals 22 són del Baix Llobregat.

El Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat treballa des de fa anys per la implantació de criteris de qualitat en la gestió de l’ús públic i el turisme que dur a terme als espais naturals del delta del Llobregat, i fins ara havia estat certificat mitjançant el segell SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinación). El Compromís Biosphere vol donar un salt endavant i orientar el sistema cap a la sostenibilitat turística incorporant criteris com la gestió sostenible, la conservació mediambiental, la protecció cultural, el desenvolupament socioeconòmic i la satisfacció del client.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org