Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

07/05/2018
Estem en el millor moment de l’any per a observar la floració de les orquídies al delta del Llobregat.

Les orquídies és un dels grups de plantes més vistoses en la seva floració. Al delta comptem amb més de vint espècies, moltes d’elles en flor aquests dies d’inici de maig.

Imatge de complement

Els espais naturals del delta del Llobregat compten amb una flora diversa, com correspon a un territori amb varietat d’ambients naturals. Moltes de les plantes que es poden observar son de gran bellesa, des dels lliris d’aigua fins als delicats narcisos dels prats. Però si un grup destaca per l’espectacularitat de les seves flors, son les orquídies.

Les orquídies mediterrànies solen formar una roseta basal de fulles més o menys allargades que es mantenen a l’hivern. A la primavera, del centre de la roseta, sorgirà una tija on es formaran diverses flors. La mida sol ser més discreta que les espècies tropicals, presents a les floristeries; però vistes de prop son d’una bellesa sorprenent. Unes imiten el cos de borinots, altres tenen formes especials que sols permeten l’accés a certs insectes... Un món fràgil i efímer a descobrir en prats a la vora dels estanys o a clarianes de les nostres pinedes litorals. 

La floració s’inicia ben aviat en algunes espècies, al febrer, i es van succeint fins al juny en que acabaran per assecar-se les darreres inflorescències de l’any. La excepció serà l’orquídia de tardor, que no florirà fins al setembre. Les darreres pluges han fet florir molts exemplars, i aquest any pot ser especialment bo per a aquestes espècies. Si unim aquest fet a la presència de l’exposició “Orquídies al delta del Llobregat”, que mostra les 23 espècies d’aquestes plantes que viuen al nostre entorn, instal·lada a l'exterior de l’Oficina de Turisme de Can Camins, situada a la platja del Prat, tot ens convida a agafar la càmera fotogràfica i sortir a buscar algunes d’aquestes orquídies.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org