Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

11/01/2019
Les platges naturals del delta de les més ben valorades segons una enquesta de l'AMB

Fa unes setmanes es van fer públics els resultats de l’enquesta de satisfacció dels usuaris de les platges de set municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Les platges de Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat, que inclouen platges naturals amb espais protegits, han estat de les més ben valorades.

 

Cada dos anys, l’Àrea Metropolitana de Barcelona realitza una enquesta de satisfacció entre els usuaris de les platges dels 7 municipis litorals on realitza part de la gestió (no s’inclou el municipi de Barcelona). Es tracta d’una enquesta molt complerta, en la que s’analitzen aspectes com la ubicació, els accessos, la tranquil·litat i l’entorn, els equipaments i serveis, la neteja i la seguretat.

Els resultats de l’enquesta s’han publicat recentment, i en aquests destaquen les platges del Prat i Viladecans com les millor valorades globalment, i això que la qualitat esperada pels seus usuaris (expectatives) era força alta. La valoració global de Gavà, encara que més discreta, també està entre les quatre millors.

Cal destacar que les platges que tenen una major proporció d’espais naturals protegits (El Prat i Viladecans), el que comporta el compliment de certes normatives específiques com una major restricció d’accés amb gossos, limitacions a la pesca amb canya, prohibició d’accés a zones delimitades o neteges exclusivament manuals deixant a la sorra elements naturals que afavoreixen la biodiversitat, han estat les platges millor valorades.

Aquests resultats, fruit d’una major conscienciació ciutadana, que sap valorar aspectes com el paisatge i la tranquil·litat per sobre dels condicionants que suposa una platja natural protegida, ens esperonen a continuar amb la nostra tasca de preservació i recuperació dels seus valors naturals, i insistir en una gestió compatible de l’ús públic amb la conservació de la biodiversitat.

Pots consultar l’enquesta publicada a:
http://www.amb.cat/documents/11656/754033/enquesta_platges_2018.pdf/a2c6379d-60a8-4cdc-9d1f-9aca77cfcb36

 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org