Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

07/02/2019
Acte de presentació de la publicació Els sistemes naturals del delta del Llobregat de l’ICHN

Ahir va tenir lloc al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat l’acte de presentació del llibre Els sistemes naturals del delta del Llobregat. L’acte, que va comptar amb un gran nombre de participants va ser molt emotiu i va servir també per reconèixer la tasca de moltes persones que amb els seus estudis i investigacions han contribuït a la preservació dels valors naturals del delta del Llobregat.

La Institució Catalana d'Història Natural (ICHN), secció de l’Institut d’Estudis Catalans, va presentar ahir el llibre titulat Els Sistemes Naturals del Delta del Llobregat, una obra col·lectiva que recull capítols dedicats a tots els components de la biodiversitat del Delta, el seu marc geogràfic i la seva evolució, així com els reptes de futur. Incorpora també un exhaustiu catàleg  de la major part de grups taxonòmics i aporta informació de més de 4.600 espècies. Aquesta era una publicació llargament esperada, i de la qual ja disposaven altres espais naturals catalans com el delta de l'Ebre o els Aiguamolls de l'Empordà. 

Joan Pino i Vilalta, coordinador de la publicació, juntament amb Josep Germain i Otzet, ambos de l’ICHN, va explicar els motius pels quals s’havia decidit, feia pràcticament 10 anys, fer aquest treball;  els continguts que podem trobar sobre els ecosistemes del delta i els diversos grups i espècies de flora i fauna. Finalment també també va tenir paraules per a la reivindicació de la ciència, del coneixement i de la investigació com a instruments per avançar en la conservació i millora dels nostres espais naturals.

Es va fer un reconeixement explícit als autors i les autores (més de 50) que de manera absolutament altruista han contribuït al llarg d’aquests anys a sumar coneixement específic sobre un delta certament amenaçat i molt transformat però alhora molt valuós des de el punt de vista naturalístic i social, pel fet de trobar-se al bell mig d’una gran metròpoli.

El delta del Llobregat ha estat una escola de natura per a moltes de les persones implicades en aquesta publicació, i ho continua essent. El Llibre del qual s’han publicat 500 exemplars (200 es van repartir ahir) estarà disponible a la web de l’ICHN en format .pdf consultable.

Des de la taula que va presidir l’acte, formada per l’Ajuntament del Prat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Institució Catalana d’Història Natural, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat es va coincidir en la necessitat de dedicar recursos a l’elaboració d’estudis que aprofundeixin en el coneixement específic i local dels nostres espais naturals.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org