Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

13/02/2019
Lliurament del distintiu de Compromís per a la sostenibilitat turística Biosphere al Consorci dels espais naturals

Avui dimecres 13 de febrer, a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, s’ha lliurat al Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat el distintiu Biosphere, que reconeix la implantació de la cultura de la sostenibilitat en la gestió que es fa del turisme en els espais naturals del delta del Llobregat. 

El turisme sostenible en essència, implica el desenvolupament dels territoris de forma que els tres eixos fonamentals que els caracteritzen: la cultura, el medi ambient i l’àmbit socioeconòmic rebin un impacte positiu de l’activitat turística. El Consorci de Turisme del Baix Llobregat impulsa aquest projecte i  facilita als diferents ens implicats en l’activitat turística de la comarca les eines i directrius a seguir per tal de que aquest desenvolupament positiu es dugui a terme. La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona hi donen suport. Actualment, més de 200 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona tenen aquest distintiu.

L’any 2019 hi ha hagut 25 distincions Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere a la nostra comarca, segons va concloure la Taula de Sostenibilitat Turística del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i així ho ha ratificat oficialment l'Institut de Turisme Responsable.

Aquestes 25 empreses, entitats i administracions que han obtingut el certificat fan esforços per a millorar la qualitat del seu funcionament i serveis. Esforços que sovint no son fàcilment apreciables externament. Els segells de qualitat avalen manera objectiva i independent aquesta qualitat tan en els procediments com en els serveis orientats a la clientela i persones usuàries.

Fins al 2018 el Consorci ha aconseguit la certificació del Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino SICTED, però al llarg del 2018, seguint les indicacions del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, amb qui treballem de forma coordinada en diferents aspectes, s’ha apostat pel segell de qualitat Biosphere. Una vegada superada la mirada de qualitat en l’atenció al client, el segell Biosphere va més enllà i analitza nombrosos aspectes de funcionament intern i para una especial atenció en els aspectes de sostenibilitat ambiental com materials emprats, consums, reciclatge, estalvi, etc. Biosphere a més te un reconeixement internacional molt més ampli que l’anterior segell.

El Consorci, en coherència amb el seu objectiu de protecció i gestió del medi natural ha vist en el segell Biosphere una oportunitat d’aprofundir en la millora de la gestió d’un turisme creixent i divers, exigent en la qualitat del servei ofert, i alhora responsable i sostenible.

Al llarg del 2018 s’ha estat treballant per adoptar les mesures proposades per aquest segell de qualitat i l’obtenció d’aquest distintiu certifica que han estat implementades correctament. D’aquesta manera les persones que visiten els espais naturals rebran el  missatge de confiança de que l’administració que els gestiona ho fa amb criteris de sostenibilitat.

 

 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org