Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

25/04/2019
Els flamencs del delta del Llobregat ja són habituals

Un dels fets que més sorprèn al visitant dels Espais Naturals és la presència de flamencs Phoenicopterus roseus, i que aquests puguin ser observats amb facilitat i a curta distància.  

La presència de flamencs al delta del Llobregat va anar en clar augment des de que, a l’any 1993, va començar a niar al delta de l’Ebre. La situació geogràfica, enmig de la colònia de l’Ebre i de la Camarga francesa, provoca una clara influència positiva en bona part de les aparicions del Llobregat, sobre tot durant els passos migratoris tant de primavera com de tardor, arribant a assolir una presència gairebé regular durant tots els mesos de l’any.

Actualment, el millor indret per poder observar-los és el tram final del riu Llobregat, tot just per sota del pont Nelson Mandela, que permet, amb o sense binocles, gaudir amb detall dels diferents estols que allà romanen, diferenciant amb certa facilitat els tons més o menys rosats que ens indicaran si es tracta d’individus adults o immaturs.

Si ens hi fixem, podrem veure que alguns d’aquests exemplars duen anelles a les seves potes i que, gràcies als seus codis alfanumèrics, podrem saber quin és el seu origen de naixement. Els diferents seguiments d’avifauna que es realitzen amb aquesta espècie han permès saber que la majoria són nascuts a la desembocadura del riu Roine, dins de la Camarga francesa, i en menor mesura a d’altres indrets com a l’illa de Sardenya, Andalusia i al delta de l’Ebre.

Foto: Ángel Luceño 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org