Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

13/05/2019
Conveni de col•laboració entre el Consorci i la Creu Roja per fomentar accions de voluntariat als espais naturals

El passat dia 10 de maig el Consorci va signar un conveni de col·laboració amb Creu Roja del Prat i Creu Roja de Viladecans. El conveni serveix per fixar un marc de col·laboració en el que les persones voluntàries de l’entitat amb inquietud mediambiental puguin realitzar accions de foment de la biodiversitat en els espais naturals del delta del Llobregat. 

 La Llei 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l'associacionisme va suposar un canvi en la manera de gestionar el voluntariat als espais naturals i a la resta d’administracions públiques. Des d’aleshores el Consorci va deixar d’organitzar accions de voluntariat de manera directa per passar a ser receptor i supervisor d’activitats de voluntariat promogudes per entitats que gestionen projectes de voluntariat.

El Consorci vol continuar donant resposta a una inquietud mediambiental personal i col·lectiva que sovint se’ns manifesta i per això s’ha plantejat un programa nou de col·laboració amb les entitats que treballen al territori, per tal de canalitzar aquesta voluntat de participació social en la preservació del nostre entorn natural.

El voluntariat segueix essent imprescindible, tant per donar sortida a les diferents inquietuds de la ciutadania per a ajudar a conservar el patrimoni natural, com per a implicar a la població de manera directa en la gestió dels espais. Però la iniciativa passa a mans de les entitats que gestionen el voluntariat. Però això fa que es necessitin establir acords i fixar un marc d’actuació perquè no es perdi aquest impuls, temps i dedicació de la ciutadania i alhora sigui el màxim de profitós per a l’espai natural.

Creu Roja és una entitat amb amplia experiència en gestió de voluntariat, amb una estructura molt potent que li permet executar molts programes, en general d’ajuda sanitària i social, però també en molts altres àmbits, inclòs el del Medi Ambient. Les assemblees locals de Creu Roja al Prat de Llobregat i a Viladecans amb aquest conveni passen a ser actores amb qui coordinar projectes de voluntariat, tan puntuals com altres perdurables en el temps. A la vegada, tenir un referent col·lectiu organitzat i sensibilitzat permet al Consorci incidir molt més en la conscienciació i la necessitat de tenir cura del medi ambient en les generacions actuals i futures, un objectiu clau per avançar en la conservació del nostre patrimoni natural.

El Consorci pretén signar convenis similars amb altres entitats que gestionin voluntariat, en especial les dedicades al medi ambient, i que actuïn al territori. D’aquesta manera es pretén generar una xarxa de relacions i complicitats amb aquestes entitats, permetent la participació de les persones voluntàries que, amb la seva generositat, ajuden a conservar els espais naturals.

Foto: representants del Consorci i de Creu Roja el dia de la signatura

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org