Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

04/07/2019
Jornada per donar a conèixer l’oferta turística de la comarca del Baix Llobregat al professorat de la comarca, Barcelona i província.

El passat 2 de juliol el Consorci de Turisme del Baix Llobregat va organitzar la setena jornada per donar a conèixer al personal educatiu dels centres escolars de la comarca, Barcelona i província, l'oferta turística i els programes educatius que existeixen al Baix Llobregat. 

El Baix Llobregat reuneix importants atractius turístics, i la major part d’aquests ofereixen programes específics adreçats al públic escolar. Des de les coves de Montserrat a Collbató, fins a la Colònia Güell a Sant Boi, passant pel Parc Arqueològic Mines de Gavà.  I entre tots aquests destaquen els espais naturals del delta del Llobregat com un dels llocs més visitats de la comarca pel públic adult, especialitzat i familiar, i pel públic escolar.

 

Cada curs escolar s’ofereix a les escoles i instituts de tot Catalunya un "Catàleg d'Activitats d'Educació Ambiental" a desenvolupar als espais naturals i que executen diferents entitats degudament autoritzades. El Consorci coordina el calendari de visites i supervisa la tasca educadora que realitzen les entitats. El centre educatiu que vulgui visitar el delta del Llobregat sense contractar els serveis d'una d'aquestes entitats autoritzades també pot fer-ho si prèviament treballa la visita. 

El Consorci del delta del Llobregat considera aquest públic prioritari i treballa  dia a dia per oferir un bon servei i perquè la visita els sigui profitosa. Coneixem els valors naturals del Delta i som conscients de les seves potencialitats com a espai pedagògic i d'aprenentatge.  I comptem amb una abasta experiència en la planificació i supervisió de l'educació ambiental que s'hi desenvolupa.

Des de fa més de 30 anys, primer de la ma de l’ajuntament del Prat de Llobregat, i més endavant, quan es va crear el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat, l'any 2005, coordinats i supervisats per aquest, prop de 20.000 escolars visiten el delta del Llobregat cada any.

En aquest sentit, l’organització d’aquesta jornada per part del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, adreçada al personal educatiu, és una acció de promoció turística en si mateixa però a la vegada també és una acció de foment del coneixement i de la conservació de l’entorn natural més proper que contribueix als objectius marcats pel Consorci que gestiona els espais naturals del delta del Llobregat. Mitjançant aquesta jornada, els espais naturals del Delta del Llobregat resulten coneguts i reconeguts pel professorat  com a espais d’aprenentatge i complementaris a la seva tasca educadora, al igual que ho és el modernisme o els jaciments miners presents a la comarca.  En l’edició d’enguany, en la que van participar més de 40 persones, es va oferir una visita a l’espai natural del Remolar-Filipines, un dels llocs més emblemàtics del delta del Llobregat quan a l’educació ambiental, i que reuneix unes molt bones condicions d’observació de flora, fauna i paisatge.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org