Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

19/02/2020
1.371 persones participen en les visites guiades gratuïtes programades als espais naturals del delta del Llobregat el passat 2019.

1.371 persones han participat en les visites guiades gratuïtes en cap de setmana, que s’han ofert l’any 2019 als espais naturals del delta del Llobregat gràcies al suport de l’Ajuntament del Prat i de l’Ajuntament de Viladecans. 

La pineda de Can Camins, que habitualment està tancada al públic per conservar els seus valors ecològics, s’obre per fer visites guiades gratuïtes cada primer diumenge de mes (exceptuant els mesos de juliol i agost). Es pot visitar a les 10h i a les 12h, i no es requereix d’inscripció prèvia.  Al llarg del 2019, 302 persones han conegut la pineda d’aquesta manera.

A les visites a la pineda de Can Camins des del febrer del 2019 s’han incorporat visites guiades gratuïtes als espais naturals del Riu cada segon i quart diumenge de mes i a l’itinerari de la Bunyola i els edificis de Carrabiners i Semàfor, cada tercer diumenge de més (exceptuant els mesos de juliol i agost). Les visites són també a les 10h i a les 12h, i tampoc no requereixen d’inscripció prèvia. Al llarg del 2019 han visitat els espais naturals del riu amb aquest sistema 577 persones, i la zona de Bunyola, Carrabiners i Semàfor, 160 persones més.

En tots els casos hi ha un punt de trobada senyalitzat amb un cercle informatiu, on el guia acull a totes les persones interessades fins a un màxim de 25 persones. Allà s’inicia una visita d’hora i mitja que permet entendre el territori i conèixer els detalls més importants de cada espai. En algunes jornades específiques les visites s’han vist acompanyades per algun especialista en botànica, entomologia, ornitologia... que han enriquit les observacions i explicacions del guia.

Paral·lelament a l’espai natural del Remolar-Filipines, concretament a la pineda del Remolar, que també es manté tancada ja que es troba en un procés de recuperació ecològica, s’organitzen visites guiades gratuïtes cada diumenge (exceptuant els mesos de juliol i agost), que van començar el 19 de maig. Aquestes visites, també sense necessitat d’inscripció prèvia, comencen a les 11.30h i duren fins a les 13.30h.

A la visita no sols podem conèixer les principals característiques d’un bosc de pins litoral que està recuperant els seus valors, sinó també una interessant exposició sobre les orquídies del delta i el patrimoni arquitectònic de l’edifici de Ca la Pilar de l’arquitecte Puig i Cadafalch. Al llarg del 2019 un total de 332 persones han gaudit d’aquesta visita.

La valoració que en fem d’aquestes visites és molt positiva. Han permès a un públic no especialitzat i sobret tot familiar, conèixer una mica més el delta del Llobregat, a l’hora que es gaudeix d’un passeig en contacte amb la natura.

El Consorci, amb la col·laboració dels ajuntaments, té per objectiu apropar la natura a la ciutadania, donar-la a conèixer i fer-la més accessible. Conscients que la majoria de la població vivim en entorns urbans que determinen en bona part el nostre estil de vida, tenir l’oportunitat de fer una matinal d’aprenentatge en plena natura a escassos kilòmetres de casa, sembla tot un privilegi, quan en realitat és un dret que tenim a viure en un territori saludable i equilibrat. Nombrosos estudis avalen els beneficis dels espais naturals, que promocionen l’activitat física, la cohesió social i milloren el benestar de la població.

Ja estan publicades les visites de la temporada hivern-primavera i moltes més activitats. Consulteu la nostra Agenda d'Activitats. 

http://www.deltallobregat.cat/agenda_2/_H4QS29qxa71HczBonLq5SllE40Zdaq5CcZk7v2hkOmLOZ59h-mYRPw .

FOTO: visita a l'edifici del Semàfor. Ajuntament del Prat de Llobregat. 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org