Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

27/04/2020
Més ocells i més tranquil·litat al delta del Llobregat

Durant la penúltima setmana del mes d'abril ja s'ha començat a fer evident que la tranquil·litat dels espais naturals degut al nostre confinament repercuteix en algunes espècies d'ocells migradors que s'observen al delta en un nombre més elevat que de costum.

Els darrers censos d'ocells que es duen a terme dins els espais naturals protegits evidencien com respon l'avifauna durant les darreres setmanes de confinament. L'absència de vols regulars de l'aeroport i de la pressió humana, entre altres factors externs, són motius més que suficients per què tots aquells ocells que utilitzen el delta del Llobregat com a zona de descans i d'alimentació durant el seu pas migratori cap al nord puguin romandre amb major nombre i tranquil·litat. Una de les zones gestionades per afavorir les aus limícoles, com és el cas de les maresmes de cal Nani i maresmes de cal Tet, plenes d?aigua gràcies a les abundants pluges caigudes entre el 19 i el 21 d'abril, i amb una tranquil·litat que rara vegada havien tingut, ens indiquen aquest fet assolint unes xifres força elevades d'espècies com les valones (Tringa glareola) amb estols de més de 170 exemplars, les gambes roges vulgars (Tringa totanus) amb gairebé 80 individus, les gambes verdes (Tringa nebularia) amb 85 exemplars o els batallaires (Philomachus pugnax) amb 63 exemplars.

Aquestes dades fan evident que aquests espais habitualment tenen una fauna molt per sota de la seva potencialitat, a causa, entre d'altres, de les elevades pressions que reben en condicions normals.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org