Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

22/05/2020
S'albira un grup de dofins a les platges del delta del Llobregat

Ahir a primera hora del matí es va observar un grup de 5 o 6 exemplars de dofí molar a la platja de Ca l'Arana, molt a prop de la desembocadura del Riu Llobregat. Aquest albirament de dofins davant de la costa pratenca coincideix amb la vigília del Dia Mundial de la Biodiversitat, que té lloc aquest divendres, 22 de maig.

El grup de dofins molars va ser albirat cap a dos quarts de vuit del matí per tècnics del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat que estaven fent censos d'aus. Els animals van nedar durant cinc o sis minuts a una cinquantena de metres davant de la costa. No és el primer cop que es veuen dofins molars davant de la costa pratenca, però no s'acostumen a apropar tant a la platja.

La platja de Ca l'Arana, a tocar de la desembocadura, és una zona especial de protecció d'aus i és un hàbitat completament naturalitzat, amb basses, zones de vegetació d'aiguamoll salat i un espai dunar. Es tracta d'una àrea que ha patit una profunda transformació des d'inicis del segle XXI, i que ara s'ha convertit en un lloc molt privilegiat, al bell mig de l'àrea metropolitana de Barcelona, sobre tot per a l'avifauna marina que alberga.

L'albirament dels animals coincideix amb el Dia Mundial de la Biodiversitat, declarat per l'ONU i que serveix per recordar-nos la importància de la conservació de la natura per a la salut i el benestar de la humanitat.


https://www.elprat.cat/actualitat/noticies/dofins-la-costa-pratenca


© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org