Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

09/02/2021
Més de 125 espècies d'ocells escullen el delta del Llobregat per passar l'hivern

Els resultats del Cens d'Ocells Hivernants d'aquest any consoliden el Delta del Llobregat com tercera zona humida en importància a Catalunya i com un dels indrets naturals amb major diversitat ornitològica d'Europa.

El present hivern 2020-2021 no el podrem recordar com un dels més favorables per a l'avifauna al delta del Llobregat encara que les glaçades patides a diferents punts de Catalunya durant la primera setmana de gener, podrien fer presagiar augments notoris en algunes espècies.

Els resultats del darrer cens d'ocells hivernants del delta ens indiquen, un cop més, que la protecció d'aquests espais naturals és peça indispensable per acollir una gran varietat d'ocells on, fins i tot, algunes de les espècies observades són força escasses a altres indrets del territori català com podria ser el cas de la calàbria petita, el pòlit cantaire o la baldriga balear, tot i que però els seus nombres segueixen sent relativament baixos. 

Es mantenen els mateixos nombres respecte l'hivern anterior d'alguns grups d'ocells com els anàtids, amb un total de 1234 individus de 9 espècies censades, una vintena més de corbs marins grossos amb un total de 394 individus, quatre cabussets menys amb un total de 58 individus o una arpella vulgar més amb un total de 9 individus. En canvi, s'ha detectat un notable augment en algunes espècies de limícoles, com succeeix amb les fredelugues i daurades grosses, amb un total de 460 i 128 exemplars respectivament, amb alguns ardeids, com els agrons blancs, amb 8 ocells censats o també amb els flamencs, amb un total de 15 exemplars.

Per últim, destaquem una nova espècie que fins ara, mai havia hivernat al delta amb anterioritat. Ens referim al grasset de costa, una espècie de piula amb només tres registres anteriors, que ha escollit l'espigó sud de la desembocadura del riu per passar els mesos d'hivern.

Foto: Grasset de costa (Anthus petrosus)

 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org