Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

17/02/2022
Prop d'un centenar de flamencs al tram final del riu Llobregat

El Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat va observar ahir fins a  95 flamencs al delta del Llobregat, i avui en continuen a la zona una cinquantena 

Fins a 95 flamencs de l'espècie Phoenicopterus roseus van ser divisats ahir als espais naturals del delta del Llobregat. El personal del Consorci que s'ocupa de la gestió i protecció dels espais naturals del delta del Llobregat observa sovint flamencs en aquest tram del riu Llobregat, però no en quantitats tan elevades com aquesta setmana. Ahir s'n va observar prop d'un centenar i avui dijous continuen a la zona una cinquantena de flamencs. 

L'espècie Phoenicopterus roseus viu habitualment a l'Ebre i a la Camarga, i ara, en època de migracions, fa parada i roman uns dies al delta del Llobregat. Aquestes aus acostumen a volar de nit i, de dia, reposen.  Les imatges fotogràfiques i de vídeo adjuntes mostren la presència d'aquestes aus al darrer tram del riu Llobregat.

Cal recordar que els espais naturals del delta són un punt clau de les rutes migratòries de moltes espècies d'aus i que tenen una biodiversitat excepcional.

Des del Consorci es treballa per aconseguir que les administracions responsables continuïn treballant en la millora dels hàbitats i la biodiversitat del delta del Llobregat i que s'executin les inversions compromeses per millorar la gestió dels recursos hídrics dels estanys litorals, per afavorir la biodiversitat.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org