Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

18/02/2022
El twitter dels espais naturals del delta del Llobregat @deltallobregat el segueixen ja més de 5.000 persones

Des del mes d'octubre de 2010 el Consorci ha fet ús d'aquesta xarxa social  per difondre les notícies ornitològiques més rellevants piulant més de 3600 observacions d'ocells, i permetent a visitants i a totes les persones aficionades als ocells, i a la natura en general, estar assabentades diàriament de les novetats respecte a les aus que apareixen al delta del Llobregat.

El delta del Llobregat és un espai molt important per a l'avifauna, donat que es tracta d'un punt estratègic dins de la ruta migratòria de la Mediterrània occidental,  que uneix Europa i Àfrica.  Al Delta s'ha citat més de 360 espècies d'ocells, essent aquesta xifra una de les més altes de tota la Península Ibérica.

Un dels objectius del Consorci és la divulgació dels valors naturals del delta del Llobregat, i una de les eines que s'ha fet servir aquests últims anys, entre d'altres, ha estat la xarxa social Twitter. Així, des del mes d'octubre de 2010 en que el Consorci va estrenar @deltallobregat per difondre les notícies ornitològiques més rellevants, s'han piulat més de 3.600 observacions d'ocells, tot permetent a visitants i aficionades a les aus, i a la natura en general, estar assabentades diàriament de les espècies més rellevants que apareixen al delta del Llobregat.

El passat mes de febrer vam arribar a les 5.000 persones que segueixen el twitter dels espais naturals del delta del Llobregat, una xifra que celebrem i agraïm perquè representa un col·lectiu sensibilitzat en la defensa dels espais naturals i els seus ocells.

I celebrem també les 3.600 observacions piulades que inclouen des dels ocells sedentaris, com l'ànec collverd, fins als ocells en pas migratori, com els flamencs; passant pels ocells nidificants, com el corriol camanegre o el cames llargues, o els ocells hivernants com el corb marí. Ocells que ja sigui perquè hi viuen tot l'any o perquè s'aturen a descansar i criar, són un dels valors naturals més importants del delta del Llobregat i el seu nombre és un indicador de l'estat de salut de l'ecosistema que entre tots cal preservar.

TWITTER @deltallobregat

A la Zona ornitològica  de la web dels espais naturals trobareu més informació destacada, com ara el blog i els noticiaris ornitològics històrics.

ZONA ORNITOLÒGICA

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org