Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

21/03/2022
Es reobre l'aguait de la Vidala de l'Espai Natural del Remolar-Filipines

L'aguait de la Vidala, un dels observatoris de fauna més antics dels espais naturals del delta del Llobregat, ha estat remodelat i es tornarà a obrir a partir del dimarts 22 de març. Restarà obert de dimarts a diumenge, en el mateix horari que els espais naturals.

L'aguait de la Vidala va ser el primer en utilitzar-se als espais naturals per part de visitants, naturalistes i escoles, quan encara no es podia entrar als itineraris de la Maresma del Remolar. Amb una capacitat per a 25 persones i adaptat per a cadira de rodes, dona una visió privilegiada del tram final del Braç de la Vidala.

Des d'aquest observatori es poden veure sovint ànecs collverds, cullerots, fotges, cabussets, cabussons emplomallats... i alguna tortuga traient el cap.  Ha estat el lloc des d'on s'han fet nombroses fotografies i on els alumnes han aprés a estimar la natura. Però, l'incivisme d'alguna gent, que trencaven o utilitzaven aquest aguait per usos indeguts, va fer que el Consorci el clausurés per evitar que continués deteriorant-se i donar mala imatge, fins poder escometre la seva reparació i garantir el seu bon ús per part de tothom.

Recentment s'ha canviat el sostre, s'ha actualitzat l'interior, s'han reforçat els tancaments i s'ha fet una neteja a fons, de manera que torna a estar en condicions de ser utilitzat, tant per naturalistes com per grups escolars. L'aguait s'obrirà en els horaris en que els itineraris de la Maresma estiguin també oberts, és a dir, de dimarts a diumenge, de 9h a 17h fins al 31 de març, i de 9h a 19h a partir de l'1 d'abril. L'aguait de la Vidala estarà disponible a tots els visitants, però per a gestionar millor la seva utilització per part dels grups escolars, hi ha un senyal de lliure/ocupat que indicarà a altres grups si hi ha disponibilitat o no d'utilitzar l'aguait en aquell moment.

L'obertura de l'aguait de la Vidala permet incrementar el nombre d'equipaments per descobrir i gaudir del delta del Llobregat. El Remolar - Filipines compta amb 3 aguaits (l'aguait de la Bassa dels Pollancres, l'aguait de la Maresma, i ara l'aguait de la Vidala), 2 torres d'observació (la torre de la Vidala i la torre de cal Francès, situada aquesta última a la platja) i diverses pantalles o miradors, com la pantalla del pont de la Vidala, la pantalla del Rascló o el mirador de la Reguera Salabrosa. Tenir uns espais naturals a pocs kilòmetres de casa que estiguin ben dotats d'equipaments d'observació de fauna i paisatge, i que facilitin l'aprenentatge de milers d'escolars que cada any ens visiten és un objectiu prioritari del Consorci. Agraïm que ens ajudeu a mantenir en bones condicions les instal·lacions i que seguiu en tot moment les indicacions per fer la visita.

 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org