Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

19/09/2022
L'Espai Natural del Remolar-Filipines estrena la Jugateca Ambiental de la Platja del Remolar

Aquest diumenge 18 de setembre es va posar en marxa la Jugateca Ambiental de la Platja del Remolar, un nou espai lúdic i d'aprenentatge adreçat a famílies amb infants, que forma part de la xarxa de jugateques que promou arreu del territori l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

 

La Jugateca Ambiental es situarà tots el diumenges a la platja del Remolar i oferirà a famílies amb infants activitats pensades per fomentar els valors naturals de l'entorn on ens trobem, en aquest cas, el litoral de Viladecans, on es podrà compartir una estona de joc i experimentació lliure, així com participar en activitats guiades per descobrir la natura més propera.

Les jugateques ambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquest equipament situat a la platja del Remolar complementa l'oferta d'activitats de l'espai natural del Remolar-Filipines que ofereix el Consorci i l'ajuntament de Viladecans, a la maresma de les Filipines i a la pineda del Remolar, respectivament.

El Remolar-Filipines és una zona de gran valor ambiental que reuneix tres hàbitats diferents, i complementaris, del delta: una platja natural guardonada pel seu valor "verge", una pineda litoral molt singular en l'entorn metropolità i una de les principals zones humides del país. Totes estan considerades com a hàbitats prioritaris de protecció ambiental per Europa. Per això aquest espai natural es converteix en un magnífic espai per a l'educació i la sensibilització ambiental.

La Jugateca Ambiental del Remolar, que obrirà els diumenges d'11 a 13 hores, inclou un programa d'activitats coordinades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el Consorci per la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i l'Ajuntament de Viladecans.

El programa de la Jugateca Ambiantal de la Platja del Remolar va arrencar aquest diumenge 18 de setembre amb un taller d'art sostenible i una acció de descoberta de la biodiversitat marina i de la fauna i flora del nostre litoral, i una proposta sobre que podem fer per ser més sostenibles i respectar el medi ambient.

Així doncs, al llarg de la tardor al Remolar-Filipines es faran diverses activitats tant a la platja, com a la pineda com a la maresma, ja siguin aquestes de descoberta de l'entorn, visites guiades i itineraris vivencials, tallers sobre la fauna i la flora, activitats d'experimentació i jocs de ciència, manualitats sostenibles, contacontes, etc.

El diumenge 2 d'octubre, celebrarem com cada any el Dia Mundial dels Ocells, i serà un bon moment per gaudir d'aquestes activitats.

Enllaç: Twitter_notícia  
© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org