Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

03/10/2022
S'inaugura el nou Centre d'Informació del Remolar - Filipines

L'Espai Natural del Remolar - Filipines va estrenar, ahir diumenge, el nou Centre d'Informació. L'acte de inauguració del nou equipament va ser el 2 d'octubre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells. L'obra de remodelació l'ha dut a terme l'Ajuntament de Viladecans. El centre, que disposa d'un plafó explicatiu, oferirà un espai de recepció i acollida del públic visitant i permetrà oferir un millor servei d'informació.

Com cada any, el primer diumenge del mes d'octubre, s'ha celebrat als espais naturals del delta del Llobregat el Dia Mundial dels Ocells. Aquest any, al Remolar - Filipines, a les activitats per gaudir de la natura i conscienciar sobre la importància de les aus i els seus hàbitats, com ara l'anellament científic i diversos tallers, s'ha sumat la inauguració del nou Centre d'Informació del Remolar - Filipines.

El nou equipament es fruit de la remodelació d'un antic edifici situat a l'espai natural, que en el seu dia va ser l'antiga recepció del càmping Toro Bravo, i posteriorment va passar a mans d'AENA inclosa en els terrenys expropiats per ampliar l'Aeroport.

Les obres de condicionament de l'antic edifici per convertir-lo en un equipament expositiu i de recepció del públic visitant les ha dut a terme i finançat l'Ajuntament de Viladecans. Les obres del nou centre han consistit en la  habilitació de serveis adaptats i un magatzem, la substitució de la coberta i de la fusteria de l'edifici i del porxo, la millora dels tancaments verticals, així com la formació d'un paviment interior i solera exterior en l'espai de porxo. També s'han adaptat els accessos per a persones amb mobilitat reduïda.

El Centre d'Informació del Remolar - Filipines permetrà organitzar i informar millor el nombrós públic d'aquest espai natural, que compta amb diversos itineraris: Maresma de les Filipines, Pineda del Remolar i platja del Remolar.

A més de la passejada que es pot fer amb una visita als aiguamolls, la pineda i la platja, on descobrir pel nostre compte el patrimoni natural i arquitectònic d'aquests espais, al llarg de l'any, al Remolar - Filipines s'ofereixen activitats de descoberta, infantils, o d'aprenentatge pràctic i divulgació, adreçades a tots els públics i programades pel Consorci amb la col·laboració de diversos agents, com el propi Ajuntament de Viladecans, o l'AMB, que recentment ha instal·lat una Jugateca a la Platja del Remolar.

A l'acte d'inauguració al qual van assistir diverses autoritats municipals, metropolitanes, de la Diputació de Barcelona i d'AENA, tant la Tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat com l'Alcalde de Viladecans, van destacar la importància de la biodiversitat i del patrimoni arquitectònic que l'espai del Remolar - Filipines alberga, així com la necessitat de treballar conjuntament per preservar-lo i donar-lo a conèixer, sobre tot a la ciutadania més propera.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org