Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

28/02/2024
El Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del delta del Llobregat renova la certificació per a la sostenibilitat turística BIOSPHERE

BIOSPHERE és un segell de reconeixement internacional que certifica les bones pràctiques dels serveis turístics. Des de l’any 2010, primer amb SICTED, i al 2017 amb BIOSPHERE, el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat ha vist reconeguda i avalada la seva trajectòria en l’oferta de turisme, oci i natura sostenibles.  

El Consorci forma part del grup d’empreses i entitats de la província de Barcelona que han obtingut la Certificació Biosphere Sustainable. Aquest distintiu reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible del turisme i acredita l’aposta per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic al territori. Segons l'indicador Environmental Labels an Schemes de la Unió Europea (UE), la destinació Barcelona, formada per la capital catalana i les 12 comarques de la província, és la que compta amb més recursos turístics amb certificació sostenible d'entre tots els estats membres de la UE.

Mitjançant aquest projecte es pretén avançar en la sostenibilitat del turisme i del sector, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que recull l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. No es tracta només de tenir una orientació en vers la qualitat dels serveis des del punt de vista de les persones usuàries, sinó també de certificar pràctiques sostenibles a nivell intern.

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat impulsa aquest projecte i  facilita a les entitats, empreses i organitzacions implicades en l’activitat turística de la comarca les eines i directrius a seguir per tal de que aquest desenvolupament positiu es dugui a terme. La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona hi donen suport.

Al llarg del 2023 el Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del delta del Llobregat ha treballat per obtenir el segell Biosphere que certifica que les mesures proposades han estat implementades correctament. D’aquesta manera les persones que visiten els espais naturals rebran el  missatge de confiança de que l’administració que gestiona els espais naturals del delta del Llobregat ho fa amb criteris de sostenibilitat.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org