Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

05/03/2024
Es tanca la platja protegida del Remolar a Viladecans per protegir la nidificació de les aus aquàtiques

Des de l’1 de març i fins el 31 de juliol, la Platja del Remolar de Viladecans restarà tancada al públic per permetre la reproducció de les aus protegides del delta del Llobregat.  Aquesta és una platja protegida i indret de nidificació d'aus de l'Annex I de la Directiva d'Aus de la Unió Europea.

Tal com s’ha fet els darrers anys, el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat ha tancat l'accés a la platja del Remolar de Viladecans durant el període de nidificació de les aus (des de l’1 de març i fins el 31 de juliol). Aquesta prohibició d’accés afecta els 845 metres de longitud de la platja i tota l'amplada de la mateixa, des la línia de mar fins la tanca de la pineda. Durant aquest període es manté obert l'accés a la torre-mirador i a la platja de cal Francès pel camí de la riera de Sant Climent. 

L’objectiu d’aquesta actuació és garantir que aquest l'espai litoral, inclòs a la Xarxa Natura 2000, tingui la tranquil·litat necessària per afavorir la reproducció de diverses aus protegides com el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) o el corriol petit (Charadrius dubius). Aquestes espècies, que fan els nius sobre la mateixa sorra de la platja, son molt vulnerables a la freqüentació humana, i especialment, a la presència de gossos i altres animals.

El tancament, realitzat en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Viladecans, s'ha fet amb palissada de fusta als dos extrems de la platja, tant a l'accés des de la platja del Prat (a la gola de l’estany del Remolar) com a l’accés des de la gola de la riera de Sant Climent. Aquest tipus de tanca permet el pas de fauna terrestre com els rèptils, petits mamífers o les aus, però impedeix el pas de depredadors més grans, com gossos, guineus o senglars.

Per informar sobre el tancament temporal d'aquest espai natural protegit s'han instal·lat senyals específiques en ambdós extrems de la platja, en les que s'informa de l'objectiu del tancament, el període de temps en que estarà prohibit l’accés i la normativa que l'empara. La limitació d'accés afecta a la totalitat de la platja, inclosa la sorra nua, i la infracció és sancionable segons l'article 31 de l'ordenança d'ús de les platges de Viladecans.

Al delta del Llobregat tenim diverses platges protegides. En algunes es combina l’ús públic amb la conservació, com la platja de la Roberta, al Prat de Llobregat. Altres estan tancades al públic permanentment, com la platja de ca l’Arana, també al Prat de Llobregat. I finalment, tenim la platja del Remolar, a Viladecans, en la que es fa un tancament temporal, només en època de nidificació.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org