Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

19/03/2024
Una nova espècie d'ocell al delta del Llobregat: el Corb marí pigmeu

Ja fa més d’una setmana que es va detectar el Corb marí pigmeu als espais naturals del delta del Llobregat. Amb aquesta ja són 359 les espècies diferents que s’han vist al delta del Llobregat.

El passat 7 de març es va observar per primera vegada un corb marí s’observava pigmeu (Microcarbo pygmaeus) aturat sobre un canyís del marge de la llacuna de cal Tet, als espais naturals del riu Llobregat. Ràpidament, la notícia va córrer a través de les xarxes socials i nombroses persones aficionades a les aus van poder  gaudir de la seva observació el mateix dia de la troballa. És molt probable que aquest sigui el mateix individu que es va detectar el passat mes de novembre al tram del riu Llobregat al seu pas per Pallejà, un exemplar adult o de tercer any-calendari, que poc després es va desplaçar riu avall fins a arribar als espais naturals del riu Llobregat.  

Les àrees de reproducció més properes d’aquesta espècie de corb marí se situen al delta del Po, al nord-est d’Itàlia i s’estén cap a l’est fins al sud-oest d’Àsia, sempre molt lligada a les zones humides i d’aiguamoll on poder alimentar-se de peixos. És un ocell que trobem a l’Annex I de la Directiva d’Aus i a l’Annex IV, corresponent a espècies objecte de mesures de conservació especials quant al seu hàbitat, de la Llei estatal de patrimoni natural i la biodiversitat.

Aviat farà dues setmanes que va aparèixer aquesta espècie tant singular, i encara es poden veure alguns grups de persones que han vingut expressament al delta del Llobregat a veure el corb marí pigmeu, i algunes de ben lluny. Així és l’afició a l’ornitologia i l’expectació que genera poder veure una espècie nova! 

Autoria fotografia: Consorci Espais Naturals Delta Llobregat. Ferran López

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org