Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

Navegació

Menú principal

Recomanacions i bones pràctiques

Imatge de complement

Més de 125.000 persones visitem els Espais Naturals del Delta del Llobregat, i on hi ha un mosaïc d'hàbitats i viuen una gran diversitat d'espècies. Fem-lo nostre i cuidem-lo entre tots.

Recomanem i proposem correctes pràctiques ambientals als visitants dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, per així contribuir a la conservació dels seus valors naturals i al respecte pel medi ambient en general.

> Tots els itineraris són idonis per passejar en qualsevol època de l'any. Al llarg dels recorreguts hi ha zones condicionades per poder descansar.

> Us recomanem que en la mesura del possible vingueu amb transport públic, a peu o amb bicicleta. 

> Dins dels itineraris dels espais naturals no es permet la circulació motoritzada. Es permet la circulació en bicicleta, excepte als itineraris 1 i 2 dels Espais Naturals del Riu i a l'itinerari de la Maresma de l'Espai Natural del Remolar - Filipines.  En aquells itineraris on es pot anar amb bicicleta, respecteu el límit de velocitat (20 km/h) i tingueu cura dels vianants. 

> No es permet l'entrada de gossos als itineraris 1 i 2 dels Espais Naturals del Riu ni a l'itinerari de l'Espai Natural del Remolar - Filipines (inclosa la carretera de la Vidala i la platja del Remolar). En les zones on es permet l'entrada de gossos, recordeu que han d'anar sempre lligats i cal recollir els excrements.

> ACTUALMENT NO DISPONIBLE EL SERVEI. L'ús de prismàtics us permetrà gaudir millor del paisatge i la fauna. Al punt d'informació dels Espais Naturals del Riu en podreu llogar al preu de 2 ?. 

> Disposeu de zones d'aparcament per a vehicles a pocs metres de l'inici dels itineraris. Els aparcaments per a bicicletes estan al costat dels punts d'informació. 

> Informeu-vos de la normativa específica per a cada espai, que s'indica mitjançant senyals a l'entrada dels Espais Naturals.

 > Respecteu les instal·lacions i infraestructures que us trobeu al llarg de l'itinerari.

> Respecteu la capacitat màxima de les instal·lacions, tant de les torres mirador com dels aguaits.

> Porteu calçat còmode i aigua. A la primavera i a l'estiu es recomana dur repel·lent per a mosquits, i crema solar.  

> Als punts d'informació disposeu del fullet - mapa de tots el itineraris del Delta. Agafeu només els imprescindibles, i si després no teniu pensat guardar-lo, retorneu-lo al punt d'informació per tal que es pugui reutilitzar. Actualmet disponible amb el CodiQR.

A la web www.deltallobregat, en l'apartat d'espais visitables, us podeu descarregar el fullet específic de cada itinerari. 

> Respecteu la fauna i la flora. No es permet l'extracció o recol·lecció de plantes ni animals i no es poden alliberar espècies exòtiques que alterin els ecosistemes.

>  Acumuleu les deixalles al llarg de l'itinerari, i utilitzeu les papereres i/o contenidors que es troben a l'inici dels itineraris. 

 

 

© Consorci Delta del Llobregat - Av. Onze de Setembre, 73-75 - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org