Aquesta setmana han aparegut a les platges de Can Camins i de la Roberta del Prat de Llobregat restes d’un mol·lusc poc freqüent. Es tracta del Cymbulia peronii, un animal marí que viu a alta mar nedant entre el plàncton.
Aquesta setmana s'han trobat a les platges de la Roberta i de Can Camins del Prat de Llobregat restes de diversos exemplars d’un animal marí poc freqüent, el mol·lusc pelàgic Cymbulia peronii. En concret han aparegut diverses càpsules gelatinoses i transparents d’aquest cargol, que viu en alta mar nedant entre el plàncton, movent dues extensions dèrmiques laterals com si fossin ales.
Aquests gasteròpodes s'alimenten del plàncton del qual ells mateixos formen part. La boca està dotada de tentacles.
Durant el creixement, la closca de la fase larvària d’aquest mol·lusc és reemplaçada per una estructura cartilaginosa amb 5 crestes longitudinals dentades. És aquesta pseudo-closca la que, un cop perduda per l’animal, de vegades es troba encallada a les platges i que per la seva forma es coneix en francès com "Sabot de Venus".
Aquestes càpsules o pseudoclosques, en forma de barqueta amb marges dentats, molt belles, poden ser arrossegades fins a la costa, de vegades en bon nombre, després de tempestes o episodis de mar de fons, com ha estat el cas d'aquests dies al Prat. En els últims 30 anys no es tenia notícia de la troballa d’aquesta espècie a les platges del Prat de Llobregat, el que dóna una idea de la seva raresa en aquestes platges. Altres organismes marins no gaire freqüents, com diverses espècies de crustacis i algues, també s’han trobat a la platja aquests dies.