Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

17/09/2019
SEAT col•labora en la millora de l’hàbitat del Delta del Llobregat

Divendres passat, personal directiu de SEAT va participar en la plantació de diverses espècies d’arbres i arbustos a l’espai natural del Remolar Filipines, al municipi de Viladecans, com a part d’un projecte de millora de l’hàbitat i la seva fauna. 

Aquesta acció que SEAT ha executat al Delta del Llobregat s’emmarca dins del projecte de col·laboració amb el Consorci per potenciar la biodiversitat de l’espai natural del Remolar Filipines del delta del Delta del Llobregat, al municipi de Viladecans, i consisteix en la plantació de 414 arbres i arbustos mediterranis d’11 espècies diferents, per incrementar la diversitat vegetal i millorar l’hàbitat de la fauna forestal. El projecte també contempla la instal·lació de 10 caixes niu per a ocells insectivors per afavorir la presència d’aus beneficioses per al control de plagues forestals.

L’espai forestal del marge oest de l’estany del Remolar està format per un mosaic de comunitats vegetals, arbòries i herbàcies molt valuoses. En els darrers anys s’ha constatat la mort de molts arbres, en concret pollancres i oms, per efecte de les plagues, pel que és d’interès plantar arbres i arbustos de ribera que formin nous bosquetons que mantinguin aquest hàbitat forestal. La instal·lació de les caixes niu té com a objectiu potenciar la nidificació  d’espècies de petits ocells com ara les mallerengues que fan un control natural d’aquests plagues.   L’àrea on s’ha fet la plantació, d’aproximadament unes 2,5 hectàrees, es troba a l’espai natural del Remolar Filipines, a Viladecans.

Els espais naturals del delta del Llobregat alberguen una elevada diversitat d’hàbitats que alhora dóna lloc a una  gran diversitat d’espècies de plantes i animals, algunes d’elles escasses o rares a Catalunya i Europa. És per això que estan subjectes a les normatives de protecció i requereixen d’una gestió amb recursos i inversions per preservar la seva qualitat. Són uns espais molt visitats, i cada vegada més coneguts, al trobar-se al bell mig de la conurbació barcelonina, i on des de fa anys s’exerceix una gestió pública consorciada per la Generalitat i els municipis.

En la jornada de divendres, en la que van participar directius de SEAT Barcelona i SEAT Componentes, es van plantar 20 arbres i arbustos i es van instal·lar 2 caixes niu, a mode de mostra. El projecte compta amb la col·laboració de l’empresa Sylvestris, que habitualment treballa amb persones amb risc d’exclusió social i que ha contractat a la Fundació Rubricatus del Prat de Llobregat, que treballa amb persones amb discapacitat, per plantar la resta dels exemplars al novembre.

En l’acte de divendres va participar el vicepresident de Producció i Logística de SEAT, Dr. Christian Vollmer i una trentena de directius de la primera línea de producció i de l’àrea de medi ambient de la companyia. També van assistir l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, el Tinent d’alcalde, Jordi Mazón; la Tinenta d’alcalde, Encarna García; i el Regidor, Anselmo Sánchez.

Des de 2010, SEAT ha millorat la seva petjada ambiental de producció amb mesures per reduir l’emissió de CO2 i de residus, i per utilitzar menys aigua i energia; a més de donar suport a projectes de millora de la biodiversitat que tinguin un impacte en l’entorn més proper. En aquest sentit, el  Dr. Christian Vollmer, vicepresident de Producció i Logística de SEAT ha destacat que “tenim l’objectiu de ser un fabricant de referència en tots els aspectes, especialment en el de la sostenibilitat. La protecció de la biodiversitat en l’entorn on operem és un pas addicional del nostre compromís amb el medi ambient”.

Per la seva part, l’alcalde de Viladecans va destacar la importància de que una empresa com SEAT, que és un referent en el territori,  col·labori en la conservació dels espais naturals del delta del Llobregat i vulgui vincular part del seu projecte de responsabilitat social corporativa a l’entorn més proper. Tanmateix va animar a SEAT i al Consorci dels espais naturals a acordar nous projectes de col·laboració.

Des de la seva creació, el Consorci ha cercat la col·laboració del món empresarial en la conservació i protecció de la natura, entenent que la protecció dels espais naturals requereix una actuació pública decidida, però també de la participació activa dels agents econòmics. 

https://www.seat-mediacenter.com/newspage/allnews/lifestyle/2019/SEAT-employees-plant-414-trees-in-the-Llobregat-Delta.html

 

 

 

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org